Husa na víně se zázvorem

Suroviny

hladká mouka
2 PL
malá cibule
5 ks
smetana
2 dcl
mletý zázvor
1 PL
husa
2,5-3 kg
bílé víno
1-2 dcl
kulička nového koření
5 ks
kulička černého pepře
5 ks
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Omytou, očištěnou a osušenou husu zevnitř i na povrchu osolíme, okořeníme zázvorem na hrubo pomletým pepřem. Položíme na pekáč hřbetem vzhůru, přidáme na polovinu rozkrojené cibule a nové koření. Podlijeme horkou vodou, zakryjeme a dáme péct při 200°C (doba pečení je 100–130 min.). Při pečení občas doléváme teplou vodu a poléváme maso vypečenou šťávou. Ve druhé polovině pečení obrátíme husu břichem nahoru a pečeme, až je ze všech stran měkká a zlatá. Přilijeme víno. K úplnému konci pečení nepoléváme šťávou a nezakrýváme, aby kůže zůstala křupavá. Upečenou husu vytáhneme z pekáče. Přecedíme šťávu přes síto a cibuli můžeme propasírovat – podle toho, jak hustá šťáva nám chutná. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme smetanu, rozmícháme a krátce povaříme. Pečenou husu naporcujeme. Při podávání poléváme porce horkou šťávou. Taková husa je dobrá s bramborovým i houskovým knedlíkem, ale i s vařeným bramborem.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.1.2014 1:03| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist