Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě se žampióny

Suroviny

hovězí svíčkové
1 kg
čerstvých žampionů
80 g
listového těsta
1 balení
cibule
1 ks
vajec
1 ks
citrónová kůra
dle chuti
sůl
dle chuti
černý mletý pepř
dle chuti
petrželka
dle chuti
sádlo
dle potřeby
máslo
dle potřeby

Postup přípravy:

Svíčkovou osolíme, opepříme, na sádle prudce opečeme po všech stranách (celkem asi 10 minut) a necháme vychladnout. Rozpustíme máslo, přidáme drobně krájenou cibuli, nasekané houby, zelenou petržel, trošku nastrouhané citrónové kůry a vše podusíme. Z listového těsta vyválíme obdélník, střed potřeme připravenou směsí, volné okraje těsta potřeme vejcem a vychladlou opečenou svíčkovou zabalíme do těsta. Povrch zabalené svíčkové potřeme vejcem nebo bílkem. Svíčkovou pak přendáme na plech, vložíme do hodně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2016 10:01| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist