Džem z hrušek

Suroviny

hrušek
900 g
želírovacího cukru 2:1
500 g
čerstvého zázvoru
60 g
hřebíčku
10 ks
šťáva ze 3 citronů
3 ks

Postup přípravy:

Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, zázvor oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Nakrájené hrušky lehce pomačkáme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do hrnce, přidáme nakrájený zázvor, želírovací cukr, hřebíčky a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Poté dáme trochu džemu na talířek, necháme zchladnout a vyzkoušíme tuhost, když je džem příliš řídký, přidáme citrónovou šťávu. Horký džem nalijeme do čistých skleniček, uzavřeme víčky, vložíme do velkého hrnce s vodou a sterilujeme při 80 °C asi 20 minut. Po vyjmutí zavařeniny otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.7.2016 7:10| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist