Domácí dušená kapusta s česnekem

Suroviny

menší hlávky kapusty
1 ks
česneku
4 stroužky
sůl, pepř
dle chuti
jiška
dle potřeby
voda
dle potřeby
slanina
dle libosti

Postup přípravy:

Kapustu zbavíme horních listů, rozpůlíme, vyřízneme středový košťál i hrubé košťály na listech, ty pokrájíme na středně silné nudličky. Zalijeme cca 200 ml vody, osolíme a vaříme 10 minut, poté scedíme, ale vodu z kapusty ponecháme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme ji, přidáme mouku a vymícháme jíšku dorůžova. Tuto přidáme k povařené kapustě, přilijeme vodu (z kapusty) dle potřeby, přidáme prolisovaný česnek, pepř, eventuálně dosolíme, necháme na mírném plameni ještě 10 minut provařit.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.1.2017 10:51| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist