Delikatesní domácí zavináče s mrkví

Suroviny

menších filetů z pstruha lososovitého i s kůží
800 g
větší mrkve
2 ks
nakládaných okurek
3 ks
cibule
1 ks
passaty
750 ml
kuliček nového koření
10 ks
bobkového listu
8 ks
vody
200 ml
cukru
2-3 PL
sůl, pepř
dle chuti
bílý vinný ocet
dle chuti

Postup přípravy:

Nálev: 750 ml passaty (hustá ale jemná omáčka z pasírovaných rajčat), 10 ks nového koření, 8 ks bobkového listu, bílý vinný ocet, 200 ml vody, 2-3 lžíce cukru, sůl a pepř 
Připravte si také několik silnějších špejlí.

1. Přiveďte k varu rajčatovou passatu s vodou a vinným octem, přidejte nové koření, bobkový list, cukr, sůl a pepř a nechte 15 minut na mírném ohni probublávat. Poté odstavte a nechte trochu vychladnout.
2. Mrkve podélně nakrájejte na velmi tenké plátky (nejlépe škrabkou na zeleninu, jako když loupete salátovou okurku), okurky nakrájejte na větší kousky a cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
3. Očištěné filety pstruha položte kůží dolů (můžete je i podélně rozkrojit). Na ně vždy položte plátek mrkve, kousek okurky a cibule, zarolujte a upevněte pomocí špejle. Zalijte je opatrně teplým (ale ne horkým) rajčatovým nálevem tak, aby byly rolky (zavináče) celé ponořené. Do nálevu přidejte i zbytek mrkve, cibule a okurek a dejte odležet na minimálně 48 hodin na chladné místo (můžete klidně i déle).
4. Při servírování nezapomeňte vyndat ze zavináčů špejle a polít porce nálevem. Ideální bezlepkovou přílohou může být vlažný salátek z červené čočky uvařené na skus.

Náš tip: Octem nešetřete! Nálev by měl být dost pikantní, protože ryba hodně kyselosti vstřebá.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.6.2016 12:56| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist