Čočka s uzeným a cibulkou

Suroviny

čočky
400 g
uzeného nevařeného vepřového boku bez kosti
400 g
sádla
100 g
větší cibule
3 ks
česneku (celá hlavička)
1 ks
bobkových listů
3 ks
sůl, mletý pepř
dle chuti
ocet
dle chuti

Postup přípravy:

Uzené maso vložíme do hrnce s vodou a rozkrojenou hlavičkou česneku a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostky. Čočku přebereme, namočíme alespoň na hodinu (raději déle) do studené vody, pak ji slijeme, zalijeme scezeným vývarem z uzeného masa a uvaříme ji spolu s bobkovým listem téměř doměkka. V kastrolu rozehřejeme větší část sádla, přidáme dvě nahrubo nakrájené cibule a osmahneme je do světle růžova. Přidáme čočku, nakrájené uzené maso, krátce podusíme a dochutíme solí, pepřem a octem. Poslední cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém sádle. Čočku rozdělíme na talíře, ozdobíme ji kolečky osmažené cibule a ihned podáváme.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2016 1:30

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist