Citrónové krůtí řízky s petrželkou

Suroviny

citrónu
2 ks
zelené perželky
8 snítek
krůtích prsou
4 plátky
olivového oleje
2 PL
másla
50 g
drůbežího vývaru (i z kostky)
1/2 hrnku
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Petrželku opláchněte, 4 snítky odložte stranou na ozdobu a zbytek nasekejte najemno. Z 1 citrónu vymačkejte šťávu. Druhý citrón důkladně omyjte a nakrájejte na tenké ozdobné plátky. Maso rozklepejte dotenka, osolte a opepřete. Polovinu másla s olejem rozehřejte na pánvi. Když začne tuk pěnit, vložte do něj plátky masa, opečte je z každé strany asi půl minuty a přendejte je na nahřátý talíř. Do tuku na pánvi přilijte vývar a míchejte, postupně přidejte zbytek másla, část citrónové šťávy a nasekanou petrželku. Do nálevu vložte maso, prohřejte ho a dochuťte podle potřeby zbytkem citrónové šťávy, solí a pepřem. Rozdělte na porce a ozdobte plátky citrónu a petrželkou. Podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.

Tip: Výbornou přílohou jsou také brambory vařené nebo pečené se snítkou rozmarýnu.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2016 1:30

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist