Chlazená chřestová polévka

Suroviny

očištěného chřestu zbaveného dřevnatých částí
1 kg
olivového oleje
3 PL
větší šalotky, oloupané a nadrobno nakrájené
4 ks
pórku, očištěného a nadrobno nakrájeného
200 g
sůl, pepř
dle chuti
kerblík na posypání
dle libosti

Postup přípravy:

Chřestové špičky odřízněte a dejte stranou. Stonky nakrájejte na špalíčky (asi 2-5 cm dlouhé). Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte šalotku a 2 až 3 minuty osmahněte na mírném ohni. Přidejte pórek a za neustálého míchání asi 10 minut smažte. Přidejte chřestové špalíčky, přelijte 900 ml vody, osolte a opepřete. Uveďte do varu a asi 10 minut povařte bez pokličky. Nechte mírně vychladnout. Polévku přelijte do mixéru a dohladka rozmixujte. Přelijte do mísy či hrnce a nechte zcela vychladnout. Chřestové špičky dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou a 2 až 3 minuty povařte doměkka; sceďte a přelijte studenou vodou. Špičky přidejte do polévky a nechte několik hodin vychladit. Před podáváním polévku nařeďte studenou vodou na požadovanou hustotu. Dosolte, dopepřete a podávejte posypanou kerblíkem.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2016 8:27| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist