Brambory zapečené s prejtem a kapustou

Suroviny

ve slupce uvařených brambor
1 kg
jitrnicového prejtu
500 g
kapusty
1 ks
slaniny
80 g
cibule
1 ks
česneku
2 stroužky
sůl, pepř
dle chuti
drcený kmín
dle chuti
sádlo
dle potřeby

Postup přípravy:

Kapustu očistěte, odkrojte košťál a povadlé listy a nakrájejte ji na nudličky. Vhoďte je do vroucí osolené vody a asi 3 minuty povařte. Slijte přes cedník a nechte okapat (vývar můžete použít k přípravě zeleninové polévky). Slaninu nakrájejte na kostičky a vložte do horké pánve. Cibuli nakrájejte najemno, a až se slanina trochu vyškvaří, přidejte ji do pánve a osmahněte. Přidejte okapanou kapustu, ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a kmínem a odstavte. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do sádlem vytřeného pekáčku poklaďte polovinu brambor, na ně natřete polovinu dávky kapusty, v další vrstvě dejte prejt, zakryjte druhou polovinou kapusty a jako poslední vrstvu poklaďte osolené a opepřené brambory. Povrch pokapejte rozehřátým sádlem a pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pokrm zapečte, dokud nejsou brambory nazlátlé a křupavé.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.10.2016 9:01| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist