Bleskové domácí halušky se slaninou a zelím

Suroviny

hrubé mouky
400 g
vejce
1 ks
vody
500 ml
zelí
dle potřeby
slanina
dle potřeby
sádlo
dle potřeby
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Do mouky přidáme vejce, sůl a necelého půl litru vlažné vody, aby vzniklo polotuhé tahací těsto. Zavaříme přes formu na halušky v osolené vodě. Jakmile vyplavou, vytahujeme. Dáme na ně kousek sádla, aby se neslepily. Pak si osmahneme špek nebo slaninu (nebo obojí) a přidáme na halušky. Kdo chce se zelím, tak sterilované zelí podusí ve vřelé vodě asi 10 minut.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.4.2016 1:09| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist