Bažant na slanině s rozmarýnem

Suroviny

bažant
1 ks
anglická slanina
100 g
máslo
50 g
snítek rozmarýnu
10 ks
kuličky nového koření
5 ks
kuličky pepře
10 ks
jalovec
5 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Bažanta spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Osušíme a osolíme. Dovnitř dáme rozmarýn a na prsa položíme plátky slaniny. Zbytek slaniny nadrobno nakrájíme, zpěníme a bažanta na ní ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přidáme sůl, koření a pečeme. Během pečení podléváme vypečenou šťávou. Po upečení maso naporcujme, vypečenou šťávu přecedíme, zjemníme máslem, prohřejeme a můžeme podávat.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.5.2015 9:58| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist