Banány pečené v listovém těstě s džemem

Suroviny

banánů
5 ks
listového těsta
400 g
pomerančového džemu
3 PL
pomerančů
2 ks
šťáva z pomeranče
1 ks
moučkový cukr
dle chuti
hladká mouka
dle potřeby

Postup přípravy:

1. Banány i se slupkou dáme do nádoby. Zalijeme je vroucí vodou a necháme v ní asi 2 minuty potopené. Když slupka téměř zčerná, banány vyjmeme, necháme chvíli vychladnout a oloupeme je. Tímto způsobem zajistíme, že banány po oloupaní nebudou rychle tmavnout.

2. Pomocí hladké mouky rozválíme listové těsto na tenký plát. Nakrájíme ho na 16 obdélníků.

3. Oloupané banány nakrájíme na 16 kousků. Každý položíme na plát těsta.

4. Zavineme a konce zatočíme tak, že vznikne „zabalený bonbón“. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 200 °C je upečeme dozlatova, asi 15-17 minut. Mezitím připravíme omáčku. Zahřejeme šťávu z pomeranče, vmícháme džem. Do horké šťávy dáme prohřát oloupané na dílky nakrájené pomeranče. Horké banánové balíčky přeléváme pomerančovou šťávou a sypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.10.2016 12:21

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist