Zapékané hřiby se slaninou a smetanou

Suroviny

hřiby
1 kg
anglická slanina
200 g
smetana na vaření
2 dcl
grilovací koření
dle chuti
máslo
dle potřeby
česnek
dle chuti

Postup přípravy:

Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem. Očištěné houby rozkrojíme na polovinu, posypeme grilovacím kořením, nakrájenou slaninou a česnekem, takto naplníme zapékací mísu nebo pekáč. Vložíme do vyhřáté trouby na 190-200 °C a pečeme 20 minut. Když jsou houby měkké, zalijeme je smetanou a zapečeme, až se na houbách utvoří kůrčička. Podáváme s opečenými brambory, hranolky, ale i s chlebem nebo pečivem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 30x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.8.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist