Femina.cz » Magazín » Zábava » Šéf na grilu: Sex na talíři

Šéf na grilu: Sex na talíři

Šéf na grilu: Sex na talíři

Magazín: Zábava | autor: Petra Martišková | vydáno 08. 06. 2011

O tom, že Zdeněk Pohlreich je co se vaření týče odborník na slovo vzatý, není pochyb. A tak není divu, že se rozhodl naučit náš grilováním nepříliš políbený národ správně připravovat pochoutky na grilu. Ať už se nám to líbí nebo ne, valná většina z nás se při grilování omezuje na naložené kuřecí maso v marinádě (v tom lepším případě ve vlastnoručně připravené marinádě), klobásy a buřty. Občas se objeví nějaký ten špíz nebo směs masa a zeleniny, ale tím asi veškerá kulinářská fantazie v tomto oboru končí.

A tak jsem už potřetí s chutí usedla pohodlně do křesla (náležitě ponaučena z předchozích dílů raději s prázdným žaludkem připravena vydat se do lednice hned po skončení pořadu, pokud to tak dlouho vydržím:-)) a hodlala si doplnit vzdělání i kuchařku. A že se bylo nač dívat.

Zdeněk Pohlreich se tentokrát pustil do grilování masa od kosti. Připravil žebírka a kotletky na několik způsobů. Hned v prvním receptu mě překvapila zvláštní skladba suché marinády. O růžovém pepři si cosi matně vybavuji, ale o takové celerové soli jsem slyšela vážně poprvé. Kombinace s hořčičným semínkem a následně s dresinkem z jablečného octa mi přišla hodně divoká, ale dejme tomu. Jehněčí kotletky se salátem už mě lákaly podstatně víc, i když jehněčí maso není zrovna můj šálek kávy. Ale salát z pečených paprik vypadal vážně prudce jedle, a rozhodně ho vyzkouším, i když se zeleninou to v posledních dnech opravdu nepřeháním.

Telecí kotletka s citronem je něco, co si asi na zahradě nikdy nepřipravím. Telecí maso není na našem jídelníčku příliš často, tedy přesněji řečeno, pochybuji, že jsem ho někdy jedla:-) a recept mě ani příliš nebavil, přestože Zdeněk ho nazval sexem na talíři. A poslední? Ten už mi přišel trošku z říše fantazie, ač konečně z masa, které běžně používám. Hřebíček, pepř, hořčice a k tomu ořechový olej, hnědý cukr a bourbon, to je fakt nářez a spojení těchto chutí si absolutně neumím představit. Možná bych byla příjemně překvapená, ale docela určitě nebudu. Celkově mi nechutná alkohol v jídle a houby bych do pusy nevzala.

Po zhlédnutí kotletového dílu jsem možná i pochopila, proč se u nás připravuje pouze několik málo druhů jídel na grilu. Představa jak se po dni, kdy teploměr neslezl pod hranici pětatřiceti stupňů, navzdory tomu, že je umístěn na nejchladnějším místě v širokém okolí, plahočím s přípravou takových pochoutek, mě neuvádí ani v nadšení, ani v úžas. To raději volím tolik ohrané klobásky, špíž nebo marinované kuřecí maso. Co vy?

Další články z rubriky

Komentáře (9)

Datum Autor Nadpis
11. 09. 2011 Honza ???? (reakcí: 0)
08. 07. 2011 amnoroc jídlo (reakcí: 0)
04. 07. 2011 helenadon šéf (reakcí: 0)
13. 06. 2011 pradlanka grilování (reakcí: 0)
13. 06. 2011 Lafik šéf (reakcí: 0)
08. 06. 2011 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
08. 06. 2011 weronika9 šéf (reakcí: 1)
08. 06. 2011 soffie šééééf.... (reakcí: 0)
08. 06. 2011 sex na talíři (reakcí: 2)

Testy kosmetiky

Gliss Kur Šampón Ultimate Color

Gliss Kur Šampón Ultimate Color

Pro zářivý lesk vlasů...

Testy kosmetiky: Vlasová | vydáno 05. 12. 2016

Naše tipy

Dnešní horoskop

Ryby

05. 12. 2016 Horoskop Ryby

Příliš důvěřuješ lidem, kteří si tvou důvěru nezaslouží. Měla by sis udělat velmi důkladnou inventuru kamarádů. Zjist... Celý horoskop

Karta dne

Sedm pohárů
Zpráva, která k tobě přichází, tě velmi nemile překvapí. Budeš postavena přes složité a náročné rozhodování. Nic neuspěchej, dopřej si dostatek času na odpověď a pořád...

Astroporadna - odpovídá Sára

astroporadna
  • Duchovno
  • Výklad tarotů
  • Magické obrázky
  • Andělské karty
  • Výklad pomocí kamenů
  • Partnerské vztahy
  • Aktivace čaker
Nech si poradit

Redakční blog

Redakční blog

Výklady karet, láska i Vánoce aneb Nový t...

Taky už tě tak stresuje, jak nezadržitelně se Vánoce blíží? Začínáš panikařit, protože ještě nemáš nakoupené všechny ...

Celý článek

Módní policie

TOPlist