Femina.cz » Magazín » Zábava » Šéf na grilu: Sex na talíři

Šéf na grilu: Sex na talíři

Šéf na grilu: Sex na talíři

Magazín: Zábava | autor: Petra Martišková | vydáno 08. 06. 2011

O tom, že Zdeněk Pohlreich je co se vaření týče odborník na slovo vzatý, není pochyb. A tak není divu, že se rozhodl naučit náš grilováním nepříliš políbený národ správně připravovat pochoutky na grilu. Ať už se nám to líbí nebo ne, valná většina z nás se při grilování omezuje na naložené kuřecí maso v marinádě (v tom lepším případě ve vlastnoručně připravené marinádě), klobásy a buřty. Občas se objeví nějaký ten špíz nebo směs masa a zeleniny, ale tím asi veškerá kulinářská fantazie v tomto oboru končí.

A tak jsem už potřetí s chutí usedla pohodlně do křesla (náležitě ponaučena z předchozích dílů raději s prázdným žaludkem připravena vydat se do lednice hned po skončení pořadu, pokud to tak dlouho vydržím:-)) a hodlala si doplnit vzdělání i kuchařku. A že se bylo nač dívat.

Zdeněk Pohlreich se tentokrát pustil do grilování masa od kosti. Připravil žebírka a kotletky na několik způsobů. Hned v prvním receptu mě překvapila zvláštní skladba suché marinády. O růžovém pepři si cosi matně vybavuji, ale o takové celerové soli jsem slyšela vážně poprvé. Kombinace s hořčičným semínkem a následně s dresinkem z jablečného octa mi přišla hodně divoká, ale dejme tomu. Jehněčí kotletky se salátem už mě lákaly podstatně víc, i když jehněčí maso není zrovna můj šálek kávy. Ale salát z pečených paprik vypadal vážně prudce jedle, a rozhodně ho vyzkouším, i když se zeleninou to v posledních dnech opravdu nepřeháním.

Telecí kotletka s citronem je něco, co si asi na zahradě nikdy nepřipravím. Telecí maso není na našem jídelníčku příliš často, tedy přesněji řečeno, pochybuji, že jsem ho někdy jedla:-) a recept mě ani příliš nebavil, přestože Zdeněk ho nazval sexem na talíři. A poslední? Ten už mi přišel trošku z říše fantazie, ač konečně z masa, které běžně používám. Hřebíček, pepř, hořčice a k tomu ořechový olej, hnědý cukr a bourbon, to je fakt nářez a spojení těchto chutí si absolutně neumím představit. Možná bych byla příjemně překvapená, ale docela určitě nebudu. Celkově mi nechutná alkohol v jídle a houby bych do pusy nevzala.

Po zhlédnutí kotletového dílu jsem možná i pochopila, proč se u nás připravuje pouze několik málo druhů jídel na grilu. Představa jak se po dni, kdy teploměr neslezl pod hranici pětatřiceti stupňů, navzdory tomu, že je umístěn na nejchladnějším místě v širokém okolí, plahočím s přípravou takových pochoutek, mě neuvádí ani v nadšení, ani v úžas. To raději volím tolik ohrané klobásky, špíž nebo marinované kuřecí maso. Co vy?

Další články z rubriky

Komentáře (9)

Datum Autor Nadpis
11. 09. 2011 Honza ???? (reakcí: 0)
08. 07. 2011 amnoroc jídlo (reakcí: 0)
04. 07. 2011 helenadon šéf (reakcí: 0)
13. 06. 2011 pradlanka grilování (reakcí: 0)
13. 06. 2011 Lafik šéf (reakcí: 0)
08. 06. 2011 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
08. 06. 2011 weronika9 šéf (reakcí: 1)
08. 06. 2011 soffie šééééf.... (reakcí: 0)
08. 06. 2011 sex na talíři (reakcí: 2)

Testy kosmetiky

Weleda Rozmarýnové rostlinné mýdlo

Weleda Rozmarýnové rostlinné mýdlo

Jemně vyživuje a oživuje pleť...

Testy kosmetiky: Tělová | vydáno 23. 01. 2017

Naše tipy

Dnešní horoskop

Střelec

23. 01. 2017 Horoskop Střelec

Nečekaný finanční obnos, který ti přistane na účtu, tě potěší. Peníze by mohly přijít i ze strany, odkud bys to neček... Celý horoskop

Karta dne

Tři poháry
Máš nejvyšší čas začít slavit a věnovat se alespoň na malou chvíli jen sama sobě a svým potřebám. Máš pocit, že žádné nemáš? Omyl! Samozřejmě, že máš a jako žena si mů...

Astroporadna - odpovídá Sára

astroporadna
  • Duchovno
  • Výklad tarotů
  • Magické obrázky
  • Andělské karty
  • Výklad pomocí kamenů
  • Partnerské vztahy
  • Aktivace čaker
Nech si poradit

Redakční blog

Redakční blog

Online výklad karet, láska i módní přešla...

Taky ti připadá, že to všechno nějak moc letí? Leckdo ještě ani nestihl odstrojit vánoční stromeček a už nám startuje...

Celý článek

Módní policie

TOPlist