Femina.cz » Magazín » Zábava » Šéf na grilu: Prdel si to přebere!

Šéf na grilu: Prdel si to přebere!

Šéf na grilu: Prdel si to přebere!

Magazín: Zábava | autor: Petra Martišková | vydáno 31. 05. 2011

Grilování nikdy nebylo snadnější, nebo alespoň tak nikdy nevypadalo. A to poslední se Zdeňkem Pohlreichem bylo celé věnováno hamburgerům. Ovšem zapomeňte na klasický hamburger v housce bez chuti a ze směsi, která maso viděla jen z rychlíku. V pondělí večer jste se mohli naučit udělat takový hamburger, který se rozplyne na jazyku v harmonii několika dokonale propojených chutí a stát se tak grilovacím guru na vaší zahradní party.

Základním pravidlem pro všechny, kteří chtějí mít dokonalý kulinářský zážitek je správná příprava hamburgerů z kombinace dvou druhů mas – tučnějšího a libového, které si ideálně sami umelete. Musím říct, že bylinkové máslo coby náplň prvního hamburgeru mě přímo nadchlo. A vůbec celý Zdeňkův recept byl fajn, až na to, že strávník na tento „kousek“ musí mít pořádně velkou pusu. Takže pokud nezvládnete tatranku na štorc, ani se do toho nepouštějte. Sama za sebe říkám, že připravit mi někdo takovou pochoutku na zahradní party asi bych mu moc nepoděkovala. Otvírat přede všemi pusu jako garáž na náklaďák a snažit se do ní vtěsnat nevměstnatelné za vydatného vypadávání jednotlivých částí obložené housky? Při mé šikovnosti bych odcházela hladová s oblečením hrajícím mastnotou a různými barevnými fleky. Takže za mě první hamburger vypadal sice lákavě, ale jedla bych ho raději v soukromí a nad lavorem. :-)

To druhá varianta z italského focaccia už byla co se schopnosti přenést jí z talíře do pusy týče podstatně schůdnější, ale už ne zas tak lákavá. Nemusím v jídle chuť vína a už vůbec nemám ráda rukolu. Takže pro mě děkuji ne. Třetí kousek – kebab z jehněčího masa je jiná kapitola. To je přesně jídlo podle mého gusta, grilovaná zelenina, maso, k tomu lahodnou omáčku, mňam. Poslední recept v podobě domácí klobásy byl na pohled lahodný, ale asi by se mi s ním jednak nechtělo dělat a taky patří do kategorie jídel „podávejte nad stádem hladových psů“.

Celkově mi tentokrát recepty přišly spíše chlapské. Možná se pletu, ale alespoň v mém okolí většina žen vaří dobře, ale pokud možno rychle, zatímco muži, kteří se pustí do vaření, si s ním vyloženě hrají (to se jim to vaří, když nemusí obstarávat další hromadu nezbytností, lítat kolem hostů s lahvemi piva a skleničkami vína a přitom se snažit uhlídat hromadu rozlítaných dětí), jídla od nich jsou vymazlená, s dostatečným množstvím koření, kterého se nebojí. A když se nezadaří? Pak, jak trefně pravil Zdeněk Pohlreich: „Prdel si to přebere.“ :-)

Další články z rubriky

Komentáře (8)

Datum Autor Nadpis
09. 07. 2011 jijina - (reakcí: 0)
09. 07. 2011 fericire grilování (reakcí: 1)
24. 06. 2011 helenadon Grilování (reakcí: 0)
08. 06. 2011 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
01. 06. 2011 atabka xxx (reakcí: 0)
01. 06. 2011 bystinkaa * (reakcí: 0)
31. 05. 2011 liddduska nej (reakcí: 0)
31. 05. 2011 ladouch - (reakcí: 0)

Testy kosmetiky

Gliss Kur Šampón Ultimate Color

Gliss Kur Šampón Ultimate Color

Pro zářivý lesk vlasů...

Testy kosmetiky: Vlasová | vydáno 05. 12. 2016

Naše tipy

Dnešní horoskop

Ryby

05. 12. 2016 Horoskop Ryby

Příliš důvěřuješ lidem, kteří si tvou důvěru nezaslouží. Měla by sis udělat velmi důkladnou inventuru kamarádů. Zjist... Celý horoskop

Karta dne

Sedm pohárů
Zpráva, která k tobě přichází, tě velmi nemile překvapí. Budeš postavena přes složité a náročné rozhodování. Nic neuspěchej, dopřej si dostatek času na odpověď a pořád...

Astroporadna - odpovídá Sára

astroporadna
  • Duchovno
  • Výklad tarotů
  • Magické obrázky
  • Andělské karty
  • Výklad pomocí kamenů
  • Partnerské vztahy
  • Aktivace čaker
Nech si poradit

Redakční blog

Redakční blog

Výklady karet, láska i Vánoce aneb Nový t...

Taky už tě tak stresuje, jak nezadržitelně se Vánoce blíží? Začínáš panikařit, protože ještě nemáš nakoupené všechny ...

Celý článek

Stojí za hřích

TOPlist