Femina.cz » Magazín » Zábava » Šéf na grilu: Prdel si to přebere!

Šéf na grilu: Prdel si to přebere!

Šéf na grilu: Prdel si to přebere!

Magazín: Zábava | autor: Petra Martišková | vydáno 31. 05. 2011

Grilování nikdy nebylo snadnější, nebo alespoň tak nikdy nevypadalo. A to poslední se Zdeňkem Pohlreichem bylo celé věnováno hamburgerům. Ovšem zapomeňte na klasický hamburger v housce bez chuti a ze směsi, která maso viděla jen z rychlíku. V pondělí večer jste se mohli naučit udělat takový hamburger, který se rozplyne na jazyku v harmonii několika dokonale propojených chutí a stát se tak grilovacím guru na vaší zahradní party.

Základním pravidlem pro všechny, kteří chtějí mít dokonalý kulinářský zážitek je správná příprava hamburgerů z kombinace dvou druhů mas – tučnějšího a libového, které si ideálně sami umelete. Musím říct, že bylinkové máslo coby náplň prvního hamburgeru mě přímo nadchlo. A vůbec celý Zdeňkův recept byl fajn, až na to, že strávník na tento „kousek“ musí mít pořádně velkou pusu. Takže pokud nezvládnete tatranku na štorc, ani se do toho nepouštějte. Sama za sebe říkám, že připravit mi někdo takovou pochoutku na zahradní party asi bych mu moc nepoděkovala. Otvírat přede všemi pusu jako garáž na náklaďák a snažit se do ní vtěsnat nevměstnatelné za vydatného vypadávání jednotlivých částí obložené housky? Při mé šikovnosti bych odcházela hladová s oblečením hrajícím mastnotou a různými barevnými fleky. Takže za mě první hamburger vypadal sice lákavě, ale jedla bych ho raději v soukromí a nad lavorem. :-)

To druhá varianta z italského focaccia už byla co se schopnosti přenést jí z talíře do pusy týče podstatně schůdnější, ale už ne zas tak lákavá. Nemusím v jídle chuť vína a už vůbec nemám ráda rukolu. Takže pro mě děkuji ne. Třetí kousek – kebab z jehněčího masa je jiná kapitola. To je přesně jídlo podle mého gusta, grilovaná zelenina, maso, k tomu lahodnou omáčku, mňam. Poslední recept v podobě domácí klobásy byl na pohled lahodný, ale asi by se mi s ním jednak nechtělo dělat a taky patří do kategorie jídel „podávejte nad stádem hladových psů“.

Celkově mi tentokrát recepty přišly spíše chlapské. Možná se pletu, ale alespoň v mém okolí většina žen vaří dobře, ale pokud možno rychle, zatímco muži, kteří se pustí do vaření, si s ním vyloženě hrají (to se jim to vaří, když nemusí obstarávat další hromadu nezbytností, lítat kolem hostů s lahvemi piva a skleničkami vína a přitom se snažit uhlídat hromadu rozlítaných dětí), jídla od nich jsou vymazlená, s dostatečným množstvím koření, kterého se nebojí. A když se nezadaří? Pak, jak trefně pravil Zdeněk Pohlreich: „Prdel si to přebere.“ :-)

Další články z rubriky

Komentáře (8)

Datum Autor Nadpis
09. 07. 2011 jijina - (reakcí: 0)
09. 07. 2011 fericire grilování (reakcí: 1)
24. 06. 2011 helenadon Grilování (reakcí: 0)
08. 06. 2011 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
01. 06. 2011 atabka xxx (reakcí: 0)
01. 06. 2011 bystinkaa * (reakcí: 0)
31. 05. 2011 liddduska nej (reakcí: 0)
31. 05. 2011 ladouch - (reakcí: 0)

Testy kosmetiky

Rimmel Rtěnka s matným efektem The Only 1 Matte

Rimmel Rtěnka s matným efektem The Only 1 Matte

Dodává příjemný pocit hydratace...

Testy kosmetiky: Dekorativní | vydáno 24. 02. 2017

Naše tipy

Dnešní horoskop

Střelec

27. 02. 2017 Horoskop Střelec

Očekávej velmi příznivý den plný ohnivé energie, nic pro tebe nebude problém a zvládneš mnohem víc práce než v ostatn... Celý horoskop

Karta dne

Královna pentaklu
Dnešek bys měla zaměřit na péči o své zdraví a tělo. Pokud již delší dobu přemýšlíš nad změnou stravovacích zvyků a láká tě být na chvíli vegetariánem nebo přejít na r...

Astroporadna - odpovídá Sára

astroporadna
  • Duchovno
  • Výklad tarotů
  • Magické obrázky
  • Andělské karty
  • Výklad pomocí kamenů
  • Partnerské vztahy
  • Aktivace čaker
Nech si poradit

Redakční blog

Redakční blog

Online výklad karet, stárnutí i nevěra an...

Byla jsi někdy nevěrná? Nebo někdy někdo byl nevěrný tobě? Ať už jsi byla ty sama hlavní aktérkou nebo tou, které byl...

Celý článek

Módní policie

TOPlist