italska-kuchyne.jpg

Opravdu znáte italskou kuchyni? 7 nejčastějších faux-pas

Zábava

„Hlady zesláblý se sotva vleču, do toho makaróny, víno, kečup...“ zpívá se v jedné populární písni. V osmdesátých letech, kdy tato parodie na Lasciate mi cantare vznikla, nebylo v Česku povědomí o italské kuchyni věru valné. A dnes?

Diskuze

9 komentářů

    Tehir

    Houskový knedlík s řízkem je normální jídlo. Jí se ještě se zelím a ideálně výpekem z kachny pod jménem Pavlišovský řízek a považuje se za krajové jídlo v podorlicku.

    m
    martinnatr

    viděla jsem horší kombinace, známý si cukroval bramborák

    monca

    manzel je rodily ital a naprosto souhlasim s vasim clankem.jen se prosim naucte take italsky psat. slovo cappuccino se pise se 2 p a ne capuccino. na to jsou totiz italove take haklivi.

    l
    lidka2

    No já nevím, ale jiný kraj, jiný mrav. Mně těstoviny jako příloha přijdou normální a jestli se to v Itálii tak nejí je mi jedno. Oni mají svoje jídla a svoje zvyky a my taky.

    l
    lucik21

    Itálie je národ gurmánů, dokáží si vychutnat jídlo a mají úplně jiné suroviny než my

    p
    pepina

    Některé kombinace jsou opravdu děs. Proto jsem věrná klasice.

    b
    Bobina1

    Tak zžili jsme jednou italskou rodinu na dovolené v Chorvatsku. Ty snídali na dvorku přes dvě hodiny.(Bydleli jsme v soukromí) a velmi se při snídani bavili. To my neumíme. Kolikrát se ani nesnídá a letí se na autobus. Ani v neděli už nedokážem si chvíli u snídaně posedět.

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist