Lunární kalendář od 9. 5. do 15. 5. 2016

Kdy bys měla vynechat alkohol a tučná jídla, kdy si zajít ke kadeřnici a kdy se pustit do zahradničení? Na to všechno a mnohem více ti dá odpověď náš nový lunární kalendář.

9. 5. – Blíženci

Luna putuje ve znamení Blížence a ovlivňuje ramena, plíce, paže a ruce.  Cokoliv v těchto dnech uděláš pro ramena, paže a ruce působí velmi blahodárně, výjimku tvoří operace a lékařské zákroky.

Jak se cítíš po Novu, začala jsi nově a úspěšně zapracovala na tom, co ti již neslouží? Neklidné energie pomalu ztrácí svoji sílu a my se vracíme zpět do klidnějšího života. Trápí tě revma? Nic se neděje jen tak bez příčiny a nemoc vždy začíná v hlavě. Zamysli se, co v tobě tyto potíže vyvolalo? S velkou pravděpodobností nejsi spokojená se svým životem a máš pocit, že se stále jen dřeš a výsledek nikdo neocení! Když přestaneš očekávat vděk a budeš práci vykonávat s láskou jen sama pro sebe, výsledek se může dostavit velmi rychle, potíže zcela odezní nebo se alespoň zmírní. Když nic neočekáváš, věř, že dostaneš všechno. Dále je zapotřebí zbavit tělo všech jedů, jaro je na očistu jako stvořené. Možností je spousta, jednou z nich je popíjení kopřivového čaje mezi patnáctou až devatenáctou hodinou.

Máš zahrádku? Ještě stále jsi neodstřihla odkvetlé růže? Tak rychle do toho, ať naberou sílu na nové květy. Pokud máš zakořeněné větvičky okrasných dřevin, např. zlatý déšť, jasmín nebo ptačí zob, šup s nimi do země, ať pořádně zakoření.

10. – 11. 5. – Rak

Luna putuje ve znamení Raka a ovlivňuje játra, žlučník, žaludek, hruď a plíce. Cokoliv v tyto dny uděláš pro tyto orgány, působí blahodárně. Výjimku tvoří chirurgické zákroky a operace. Jakákoliv nadměrná zátěž působí mnohem škodlivěji než v jiné dny. Co se myslí nadměrnou zátěží? Představ si, že vyrazíš právě v tyto dny na oslavu, pořádně se nacpeš brambůrkami, řízky, salátem, přidáš dobré pití, nějakou barevnou limonádu k tomu a na závěr malý panáček na dobré trávení. Co to s tebou může udělat? Může tě potrápit pálení žáhy, bolesti, křeče, nevolnost, zvracení, žlučníkový záchvat nebo pořádná kocovina. Proto je lepší přesunout oslavy na jiný termín a zařadit odlehčený jídelníček, pokud jsi zcela zdravá, můžeš trošku zhřešit, ale pokud máš jakékoliv potíže, hoď si rychle STOPKU a rozhodně drž chutě na uzdě. Věř, že se ti to vyplatí!

Psychika je základ, představ si, že se v práci nebo doma pořádně naštveš, pak si dáš na spravení nálady decku vína nebo kapku něčeho tvrdého, nálada pořád na bodu mrazu, tak ještě zobneš brambůrky nebo čokoládu, výsledek? Ani se neptej, psychika v háji a ty můžeš skončit na pohotovosti. Zajdi si raději do přírody a tam zhluboka dýchej, podívej se na stromy, jak jsou dokonalé, a nasávej vůně všech kvetoucích rostlin, tím prospěješ svému duchu i tělu mnohem víc. Pokud tě trápí žaludek nebo máš špatné zažívání a nervy k tomu, uvař si řepík a popíjej vlažný alespoň tři šálky denně. Je to opravdový zázrak, samozřejmě působí také preventivně.

Máš zahrádku? Nezapomeň zalévat, ráček miluje vodu a vláhu. Můžeš se pustit do výsevu ledového salátu, kopru, saturejky, růžičkové kapusty, okurek, patizonu a keříčkových fazolí. Půda je samozřejmě pohnojená a prokypřená.

12. – 14. 5. – Lev

Luna putuje ve znamení Lva a ovlivňuje krevní oběh, záda, srdce, bránici a artérie. Cokoliv v tyto dny uděláš pro své srdce a krevní oběh, působí blahodárně a léčivě. Výjimku tvoří chirurgické zákroky a operace. Jakákoliv nadměrná zátěž působí mnohem škodlivěji než v jiné dny, dej si pozor na přetěžování ať již sportem nebo emocemi. Teď pozor pozor, co je nadměrná zátěž? Jakékoliv negativní emoce, hádky, neodpuštění, žárlivost, pocity viny, obviňování, zášť a neláska k sobě i k ostatním.

Jak se cítíš, jak vypadáš, když mrkneš do zrcadla, co tam vidíš? Sebevědomou bohyni nebo utrápenou žebračku, která prosí o pozornost? Všechno jde změnit, udělej to hned, ušetříš si spoustu nepříjemných nemocí, od vysokého krevního tlaku až po špatný spánek a deprese. Měj se ráda, buď spokojená s tím co máš, protože lidé kolem tebe nemají ani to a přesto dokážou být šťastní. Když se budeš usmívat, mít se ráda, přitáhneš do svého života nejen lásku, ale také mnoho láskyplných lidí. Dobří přátelé se přeci hodí vždycky. Podpoř své srdíčko přiměřeným pohybem. Nechce se ti? Mně se také nechce a pokaždé, když mám jít cvičit, v duchu hledám výmluvy, proč to nejde, beru to jako signál k tomu, že prostě musím, zvednu se a jdu. Všechno do čeho se mi nechce, dělám a beru jako výzvu, pocit je skvělý, věř mi.

Když se budeš hodně smát, bránice se také bude radovat a dostane „masáž“ úplně zadarmo. Směj se a buď spokojená, jen tak předejdeš spoustě nemocí. Pokud tě trápí problémy se srdíčkem, zeptej se, co ti láme srdce? Proč tě život netěší, proč máš neustále srdeční problémy, proč máš pocit, že se ti nic nedaří? Věř mi, to jsou jen tvé zažité vzorce chování a ty jdou vždy změnit! Láska je základním stavebním kamenem, začni se mít ráda a potom lásku rozdávej dál, vrátí se mnohonásobně zpět. Dívala ses již do zrcadla a pochválila se? Tak honem, jsi totiž úžasná bytost, aniž bys musela cokoliv dokazovat! Samozřejmě Lev je skvělý k návštěvě kadeřnice, pokud chceš pevnější vlasy, nechej si zastřihnout konečky nebo jdi do změny, nechej si udělat jiný střih a dopřej si také masáž vlasové pokožky.

Máš zahrádku? Mrkni do skleníku a odstraň z okurek samčí květy. Vysazuj keříčkové fazolky a vyvazuj skleníkové okurky a rajčata. Nezapomínej také na trávník, potřebuje provzdušnit a nesekej příliš krátce.

15. 5. – Panna

Luna putuje ve znamení Panny, zvláštní síla působí na trávicí orgány, slezinu, slinivku břišní a také nervy. Výjimku tvoří chirurgické zákroky a operace. Jakákoliv nadměrná zátěž působí mnohem škodlivěji než v jiné dny. Využij nádhernou neděli k odpočinku, dopřej si to, po čem již dlouho toužíš a stále jsi neměla čas to uskutečnit. Kvalitní strava a dostatek tekutin je samozřejmostí, vyzkoušej si odlehčený jídelníček, ať si tvé tělo trošku odpočine a nabere opět sílu a energii na další náročný týden. Mrkni do zrcadla a usměj se na sebe, život je přece úžasný, možná to pro samotné trápení nevidíš! Jsi sama a nechce se ti vařit? Nevadí, vyzkoušej živou stravu, čerstvé ovocné nebo zeleninové šťávy, oříšky, různé druhy salátu, na mls třeba rozinky s melounem, jablkem nebo banánem. Naslouchej tělu, samo si řekne, nač má chuť a zkus jíst, až pocítíš opravdu hlad.

Máš zahrádku? Ráno se pusť do okopávání rostlin, dodáš jim tu správnou energii a sama ji probudíš také v sobě. Vysévej ředkvičky, hrášek, květák, brukev, pozdní salát a červenou řepu, fazole, kukuřici a košťáloviny. Práce máš nad hlavu a určitě v tobě probudí radostné pocity.

Foto zdroj: Shutterstock.com

8.5.2016 6:00| autor: Sára

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist