Týdenní
lunární kalendář

Lunární kalendář od 30. 5. do 5. 6. 2016

Kdy je vhodná doba na změny? Kdy bys měla odpočívat, kdy se vyvarovat mejdanů a kdy se vrhnout na zahradničení? Mrkni na náš nový Lunární kalendář.

30. – 31. 5 – Ryby

Luna putuje ve znamení Ryby, které ovlivňuje chodidla a prsty u nohou. Cokoliv v těchto dnech uděláš pro své nožky, působí preventivně a léčivě. Všechno, co tvé nožky nadměrně zatíží, škodí mnohem víc než v ostatní dny. Co to přesně znamená?  S úspěchem se můžeš zbavit např. bradavic, povíme ti jak na to! Vyber si, která metoda je ti nejvíc sympatická – česneková, vlaštovičníková nebo zvolíš obyčejné jablíčko? Když dodržíš správné načasování, můžeme ti zaručit, že se bradavic zbavíš jednou provždy, vyžaduje to trpělivost a také chuť experimentovat.

Čerstvý česnek rozřízni napůl a přilož na bradavici, připevni ho náplastí nebo obvazem a ráno před sprchováním můžeš vyhodit. Místo si neškrábej ani do něj zbytečně nedloubej. Pokud ti česnek smrdí, vyzkoušej čerstvou šťávu z vlaštovičníku nebo místo česneku rozkroj jablíčko a potírej jim bradavici, tato metoda je ve většině případů jen dočasná, ale kdoví, možná zrovna ty budeš výjimka. Vydrž alespoň 14 dní.

Trápí tě plíseň? Vezmi si lavor a do teplé vody nalej ocet, nožky poctivě namoč a nechej ocet zaschnout. Zapřemýšlej také nad příčinou, co v tobě vyvolává pocit, že se nějak zaseklo, nejde to dořešit a nevidíš žádnou možnost, jak věci znovu rozpohybovat a změnit. Přestaň utíkat sama před sebou, podívej se pravdě přímo do očí a začni pomalu měnit svůj život, pak se můžeš také velmi rychle zbavit nepříjemných zdravotních potíží.

Všechno, co tvé tělo v tyto dny přijme, působí mnohem intenzivněji. Oč jde? Vyrážíš na oslavu, nemáš žádné potíže, a přesto se ráno probouzíš s hlavou jako škopek a oteklým obličejem? Je to proto, že vše dobré i méně dobré působí intenzivněji. Co tvé tělo přijme v jiné dny, není tak agresivní jako v Rybkách, což znamená – alkohol, káva, léky, cigarety nebo nevhodný jídelníček. Drž se hesla méně znamená více a raději hlídej své chutě. Ušetříš si tak spoustu nepříjemných chvilek. Naopak odlehčený jídelníček s dostatečným množstvím tekutin, ovocných či zeleninových šťáv působí jako balzám nejen na tvé tělo, ale také na duši. Pokud si zajdeš na reflexní masáž nohou, uděláš pro své nožky to nejlepší!

Máš zahrádku? Začni pořádnou zálivkou, ať již pokojových nebo venkovních rostlin, můžeš také přihnojit květiny a zasadit listovou zeleninu. Posekej trávník a na chvíli si také odpočiň, není potřeba stihnout vše za jeden den. Prádlo můžeš v klidu vyprat s polovinou pracího prášku, neboj se toho a vyzkoušej, budeš příjemně překvapená.

1. – 2. 6. – Beran

Luna putuje ve znamení Berana, ten intenzivně působí na hlavu, mozek a oči. Cokoliv v těchto dnech uděláš pro tyto orgány, působí preventivně a blahodárně. Výjimku tvoří operace a chirurgické zákroky v této oblasti. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Pojďme si posvítit na unavené oči, pokud se musíš dlouho do noci učit nebo sedíš u počítače, ráno se můžeš probudit s nepříjemným pálením, řezáním a pocitem suchých očí. Vynikající pomocník je nenápadná bylinka – světlík lékařský, ten můžeš sehnat buď jako oční gel, sušený čaj, který můžeš popíjet během dne nebo si z něj můžeš připravit obklady na unavené oči. Existuje také tinktura pro vnitřní použití, stačí si vybrat a myslet na to, že oči jsou denně přetěžovány, aniž bychom si to uvědomili a věnovali jim tak zvýšenou péči. Skvělá je také oční gymnastika, můžeš si koupit knížku nebo mrknout na internet, kde najdeš návod jak na to. Blížící se novoluní nám také přináší spoustu rozporuplných myšlenek, napětí a emocí. Neboj se podívat pravdě do očí a zamysli se, co by šlo změnit, vyměnit nebo vyhodit jednou provždy. Zklidni svou mysl a nezapomínej také dělat to, co máš ráda. Tyto dny jsou velmi vhodné ke zdokonalování dovedností a navazování nových přátelství.

V měsíci červnu je podle čínské medicíny nejvíce ohroženo tenké střevo, což platí po celý měsíc. Čím ho můžeš podpořit? Dostatečným pitím tekutin, nezapomínej také na pročišťující čaje, dostatek živé stravy, vhodné jsou také zakysané výrobky. Skvělá je melta, která obsahuje žito a kořen čekanky, na trhu je víc druhů, stačí si vybrat. Žitný chléb s brynzou nebo domácím máslem nejen chutná, ale také napomáhá dobrému trávení.

Zkus se na chvíli stravovat jako naše babičky, jednoduše a prostě, bez zbytečných cukrů, umělých barviv a nadměrných tuků. Pokud tě nic nenapadá, můžeš se inspirovat našimi recepty, třeba zkusit tuhle kaši. Je to rychlovka a klidně ji můžeš připravit také dětem.

Ve středu je Mezinárodní den dětí. Všem dětem přejeme krásný den a mnoho radostných chvil se svými rodiči a kamarády.

Máš zahrádku? Prober okurky a podívej se, jestli mají vedle sebe dostatek místa, zaštípni lístky, ať máš bohatou úrodu. Můžeš prořezat stromky a keře.

3. – 4. 6. – Býk

Luna putuje ve znamení Býka, který působí na hrdlo, orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, šíji a uši. Cokoliv v těchto dnech uděláš pro tyto orgány, působí preventivně a blahodárně. Výjimku tvoří operace a chirurgické zákroky v této oblasti. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Pokud jsi náchylná na záněty, dávej pozor na průvan, ať neprochladneš, na krk si raději dej jemný šátek, tím udržíš v teple také šíji, která občas dokáže pořádně potrápit. Zamysli se, co vyvolává častou bolest v krku? Jaký důvod máš polykat slova, která se bojíš vyslovit nahlas, čeho nebo koho se bojíš? Někdy slova polkneš, jindy je převaluješ jen tak na jazyku, potom mohou vznikat záněty, které se projeví jako bolest zubů, dásní, mandlí nebo také uší. Aktivuj svoji pátou čakru a postav se problémům čelem, neboj se říct svůj názor nahlas. Kloktej vlažnou šalvěj a dásně masíruj hřebíčkovým olejíčkem. Dovol partnerovi, ať ti promasíruje šíji jemnými krouživými pohyby. Pohlídej si zbytečné výdaje a soustřeď se na zvýšení příjmů, dávej si pozor na nesmyslné utrácení.

Máš zahrádku? V pátek není vhodná doba na práci s půdou ani rostlinami. V sobotu již můžeš obrátit půdu, okopávat rostlinky a přihnojit je. Nezapomínej také na kompost, pokud ho ještě nemáš, s chutí do toho.

5. 6. – Blíženci

Luna putuje ve znamení Blížence a ovlivňuje ramena, plíce, dech, paže a ruce.  Cokoliv v těchto dnech uděláš pro ramena, paže a ruce působí velmi blahodárně, výjimku tvoří operace a lékařské zákroky.

V neděli 5:00 LČ je NOVOLUNÍ, pokud ses rozhodla držet půst nebo alespoň odlehčený jídelníček, držíme ti prsty, ať jsi spokojená s výsledkem. S Novem můžeš začít nově, neboj se toho, luna tvoji aktivitu ještě umocní.  Promysli si, co přesně chceš změnit, zaměř se na to a začni vše realizovat. Pročišťuj nejen tělo, ale také duši a vztahy, uleví se ti a uvolníš tím místo pro novou energii, např. lásku, přátelství nebo si uvědomíš, jak důležité je začít láskou u sebe a začneš se mít víc ráda. Přijmi se taková, jaká jsi, již teď jsi totiž dokonalá a nádherná! Nemusíš se bát, že něco promeškáš, tato síla působí již tři dny před i po Novu, máš téměř týden na své změny. Novoluní je velmi důležité právě pro Blížence, realizuj, měň a přehodnoť svůj život.

Jak na tebe působí síla Novu, cítíš napětí nebo jsi naopak v naprostém klidu a pohodě? Poděl se s námi o své zkušenosti.

Foto zdroj: Shutterstock.com

29.5.2016 6:00| autor: Sára

Další horoskopy


Anabela

Astrologie, Výklad karet, Výklad snů

Přeroste vaše přátelství v lásku? To, co se dozvím z vyložených karet vám detailně popíšu! Vaše Anabela na tel.: 234 497 008!

Jsem
PŘIPOJENA

Pavlína

Astrologie, Výklad snů

Přivolejte k sobě lásku díky silám vesmíru! Se mnou a s mou letitou praxí budete žít brzy šťastně ve dvou! Vaše Pavlína! Tel.: 234 497 008

Jsem
PŘIPOJENA

Rachel

Výklad karet, Astrologie, Práce s kyvadlem

Využijte mé 20leté praxe! Ptejte se na svou lásku, práci, finance či zdraví. Společně najdeme odpovědi na vše! Paní Rachel na tel.: 234 497 008

Jsem
PŘIPOJENA

Květa

Výklad karet, Práce s kyvadlem, Výklad snů

Závidíte svým přátelům šťastný vztah? Karty mi ukážou, kde potkáte lásku! Volejte mi na tel.: 234 497 008. Paní Květa!

Jsem
PŘIPOJENA

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist