Týdenní
lunární kalendář

Lunární kalendář od 27. 6. do 3. 7. 2016

Nový týden je tady a s ním také náš lunární kalendář. Mrkni, kdy je nejvyšší čas sklízet úrodu, vařit marmeládu nebo zavařovat. Pokud ti to ještě nestačí, dozvíš se, jak zatočit s migrénou nebo co udělat, když tě trápí letní nachlazení.

27. 6. – Ryby

Luna putuje ve znamení Ryby, která ovlivňuje chodidla a prsty u nohou. Cokoliv v těchto dnech uděláš pro své nožky, působí preventivně a léčivě. Naopak chirurgické zákroky a operace je lépe odložit. Všechno, co tvé tělo v tyto dny přijme, působí mnohem intenzivněji. Začátek nového týdne znamená vždy pracovní shon, stres a starosti. Rozhodně nepodléhej emocím a po práci si zajdi na masáž nohou, nejen, že vypneš a na chvíli nebudeš myslet na to, co bude další den, ale navíc to ocení tvé nožky, které tě poctivě nosí každý den. Reflexní masáž by každý zaměstnavatel měl povinně hradit všem pracujícím, já vím, nápad skvělý, ale těžko realizovatelný.

Proto nic nenechávej náhodě a pořádně se o své nohy postarej. Nemusíš mít plnou peněženku, klidně si vystačíš s lavorem, solí a dobrým krémem nebo olejíčkem. Důkladně si namasíruj chodidla a neboj se přitlačit, skvělý je také masážní ježek, se kterým můžeš pracovat na zemi a nožkama ho válet sem a tam. Pokud si chceš ostříhat nehty nebo snad odstranit zrohovatělou kůži na patách, zapomeň na to a počkej na vhodnější termín, dáme ti vědět! Pokud máš ráda změnu, nalakuj si nehty veselou barvou, ať v žabkách nebo sandálech pěkně zazáří.

Máš zahrádku? Víc než práce na zahrádce se ti vyplatí uklidit uvnitř domu, vyprat prádlo, vytřít podlahy…, než dopere pračka pořádně zalij všechny rostlinky doma i na zahrádce. Pokud máš ještě chuť, můžeš vysévat listovou zeleninu, úrodu sklízej pouze pro rychlou spotřebu. Nezapomeň také na sebe a dodržuj pitný režim, tělo potřebuje také čistou vodu.
(V 9:08 LČ již vstupuje Beran do znamení Ryb, na naše tělo to nemá žádný zásadní vliv.)

28. 6. – 29. 6. – Beran

Luna putuje ve znamení Berana, ten intenzivně působí na hlavu, mozek a oči. Cokoliv v tyto dny uděláš pro tyto orgány, působí preventivně a blahodárně. Výjimku tvoří operace a chirurgické zákroky v této oblasti. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatních dnech. Napětí, bolest hlavy a migrény jsou velmi nepříjemným problémem, který trápí mnoho žen právě v tyto dny. Neexistuje žádný zaručený návod, jak se migrény zbavit, ale pokud nepodceníš prevenci, je možné, že ji zastavíš dříve, než tě zcela vyřadí z běžného pracovního procesu. Základem je dostatek tekutin, začni ráno sklenicí čisté vody a nezapomínej pít ani během dne.

Zapomeň na cigarety, kávu, čokoládu a cukr. Když začneš naslouchat svému tělu, zjistíš, že nepotřebuješ ani lunární kalendář, tělo tě samo upozorní, kdy máš něco vynechat nebo naopak doplnit. Velmi často sáhneme po čokoládě jen proto, že se nudíme nebo jsme zvyklí mít svoji denní dávku sladkostí. Můžeš popíjet čaj ze světlíku lékařského a na unavené oči si přikládat vlažné obklady z této magické bylinky. Nehádej se, raději ustup stranou a nechej ostatní, ať mají svoji pravdu, uleví se ti nejen na těle, ale také na duši. Nepřepínej své síly a věnuj se raději meditaci a práci na zahrádce.

Máš zahrádku? Pusť se do sklizně úrody, můžeš zavařovat nebo přebytky zmrazit, nic se ti nezkazí. Nezapomínej také na odpočinek a pozoruj dokonalou přírodu, tvé oči ocení pohled na zeleň a kvetoucí rostliny. Můžeš také vyrazit na sběr bylin, zejména světlík se ti bude hodit po celý rok, nasuš si do zásoby, jeho síla bude znásobená.

30. – 1. 7. – Býk

Luna putuje ve znamení Býka, který působí na hrdlo, orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, šíji a uši. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Výjimku tvoří operace a chirurgické zákroky v této oblasti. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.  Co tě může potrápit víc než v jiné dny? Pořádné nachlazení! Vyběhneš do práce jen tak nalehko, přestože jsou rána ještě docela chladná, chvíli budeš v teplé místnosti, otevřeš okno a průvan, který ti jindy moc nevadí, způsobí pořádnou bolest v krku nebo se ti spustí rýma a druhý den tě k tomu začne bolet celý krk. Jak tomu předejít?

Jednoduše, na krk si dej tenký šátek a dávej pozor, ať nejsi v průvanu, tenká mikina ti pomůže překonat teplotní rozdíl. Výborné jsou také uvolňující cviky, jemně zatoč hlavou doleva a doprava, nic nedělej násilím a sleduj tělo. Masáž šíje je také vynikající. Co udělat když přijde bolest? Skvělým pomocníkem je šalvěj, uvař si odvar, který můžeš v průběhu dne popíjet i kloktat. Nezapomínej také na správnou komunikaci, ta je velmi důležitá a souvisí s pátou čakrou, která ovlivňuje výše uvedené orgány. Všimni si, když přijde bolest, co jsi nechtěla spolknout, slyšet nebo vyslovit? Vše souvisí se vším a věř, že láskyplné slovo je mnohem lepší než jedovatá slina. Pozor si dávej také na zbytečné utrácení, které právě většina Býčků miluje. Nechej raději kreditku a peněženku doma, pokušení je mnohem větší než v ostatní dny.

V měsíci červenci je nejvíc zatížený krevní oběh. Co dělat aby ses cítila dobře? Zdravá strava a dostatek pohybu je nejlepší prevencí, naopak přejídání, sedavé zaměstnání a nechuť sportovat je hazard se zdravím.

Nezapomínej, co platí pro nás, platí také pro naše domácí mazlíčky.

Máš zahrádku? Můžeš okopat záhonky, protrhat rostlinky a dbát na to aby měly dostatek místa. Pokud máš kořenovou zeleninu, je vhodný čas na sklizeň.

2. – 3. 7. –  Blíženci

Luna putuje ve znamení Blížence a ovlivňuje ramena, plíce, dech, paže a ruce. Cokoliv v těchto dnech uděláš pro ramena, paže a ruce působí velmi blahodárně, výjimku tvoří operace a lékařské zákroky. Všechno, co tyto orgány nadměrně zatěžuje, působí škodlivěji než v jiné dny.

Blížící se Nov vyvolává v mnoha lidech spoustu nervozity a rozporuplných pocitů, pokud máš pocit, že ti praskne hlava, myšlenky ti nedovolí ani na chvíli vypnout, nezoufej, je to zcela běžná reakce těla na magickou sílu Měsíce. Nespavost, noční můry – to vše zase pomine. Využij volný víkend k odpočinku, relaxaci a také práci na sobě. Zamysli se, proč se ti některé události neustále vrací do života a zkus vše změnit. Máš velkou šanci začít zcela nový život bez minulostních bolestí. Zaměř se také na svůj dech, a pokud se chystáš na túru nebo procházku, zhluboka dýchej. Zdravý pohyb a správné dýchání je základ pro naše zdraví.

Foto zdroj: Shutterstock.com

26.6.2016 6:00| autor: Sára

Další horoskopy


Anabela

Astrologie, Výklad karet, Výklad snů

Přeroste vaše přátelství v lásku? To, co se dozvím z vyložených karet vám detailně popíšu! Vaše Anabela na tel.: 234 497 008!

Jsem
PŘIPOJENA

Pavlína

Astrologie, Výklad snů

Přivolejte k sobě lásku díky silám vesmíru! Se mnou a s mou letitou praxí budete žít brzy šťastně ve dvou! Vaše Pavlína! Tel.: 234 497 008

Jsem
PŘIPOJENA

Rachel

Výklad karet, Astrologie, Práce s kyvadlem

Využijte mé 20leté praxe! Ptejte se na svou lásku, práci, finance či zdraví. Společně najdeme odpovědi na vše! Paní Rachel na tel.: 234 497 008

Jsem
PŘIPOJENA

Květa

Výklad karet, Práce s kyvadlem, Výklad snů

Závidíte svým přátelům šťastný vztah? Karty mi ukážou, kde potkáte lásku! Volejte mi na tel.: 234 497 008. Paní Květa!

Jsem
PŘIPOJENA

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist