Týdenní
lunární kalendář

Lunární kalendář od 25. 7. do 31. 7. 2016

Trápí tě problém se štítnou žlázou, bojíš se nahlas říct svůj názor a přemýšlíš, co s tím? Můžeme ti pomoct! Mrkni na náš nový lunární kalendář, který poodhalí příčinu problémů a vysvětlí, jak z toho ven.

25. – 26. 7. – Beran

Luna putuje ve znamení Berana, ten intenzivně působí na hlavu, mozek a oči. Cokoliv v tyto dny uděláš pro tyto orgány, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatních dnech.

Cokoliv můžeš udělat dobrého pro svoji hlavu, mozek a očka, jdi do toho, máš velkou příležitost tyto orgány vyléčit a zharmonizovat. Začni sběrem léčivých bylin, nejen, že ti procházka a pohyb na čerstvém vzduchu prospěje, zároveň zapomeneš na běžné denní starosti. Velmi dobře víš, že tvá tvrdohlavost až urputnost mít věci za každou cenu a rychle, se ti nevyplácí. Je těžké učit se trpělivosti, ale krůček po krůčku to dozajista zvládneš. Nevíš, na jakou bylinku se zaměřit? Vynikající bylinkou na problémy s očima je světlík lékařský, na bolest hlavy ti žádná konkrétní bylinka nepomůže, tam je potřeba pracovat s příčinou a potom doladit jednotlivé orgány. Pokud vyrazíš na světlík, tak jen za hezkého počasí, v opačném případě vydrž na sluníčko.

Mozek podpoříš aktivní činností, dělej věci s láskou, radostí a klidem, zbytečně se nerozčiluj a nevztekej, zvláště když víš, že s problémem nelze pohnout. Dívej se na život pozitivně a ber lidi kolem sebe jako učitele, kteří ti ukazují, kde máš rezervu nebo kde naopak není již co zlepšit. Nezatěžuj svoji hlavu zbytečnostmi, vyhoď z ní vše nepotřebné, stejně tak můžeš udělat pořádek ve svém domě a zbavit se všeho, co ti již dávno neslouží. Bolí tě hlava? Zkus na palci masírovat kraje nehtů nebo vyzkoušej univerzální bod – aktivátor, který je mezi palcem a ukazovákem. Neuděláš chybu, když budeš jemně promačkávat své ruce, pokud máš někde citlivé místo, znamená to, že je tam blok, jemná masáž, promačkávání ti může velmi významně ulevit od bolesti i jiných neduhů.

Máš zahrádku? Pokud pěstuješ bylinky, na chvíli si sedni a pozoruj jejich barvu, květ i sílu, zhluboka dýchej a myšlenky nechej volně plynout, nevšímej si jich, jen sleduj, jak je příroda dokonalá. Pak začni sklízet úrodu, cokoliv v tyto dny zpracuješ nebo uskladníš, vydrží a nic se nezkazí. Co může být v zimě lepšího než domácí zavařeniny a zeleninové dobroty od čalamád, kečupu až po zavařené okurky?

27. – 28. 7. – Býk

Luna putuje ve znamení Býka, který působí na hrdlo, orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, šíji a uši. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co tyto orgány nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

Velmi časté jsou právě v letních dnech angíny, vzpomínám si na své dětství, kdy jsem pravidelně o prázdninách dostala vysoké horečky, nemohla mluvit ani polykat. Maminka mi dávala pít šalvěj, kterou jsme měli po celý rok v zásobě, díky tomu jsem si vypěstovala tak silný odpor, že mi doslova lezla krkem a s ní také veškeré popíjení bylinkových čajů. Neuměla jsem mamince říct ne a poctivě jsem do sebe lila čaj, který mi samozřejmě nemohl zabrat, naopak, díky odporu jsem nemoc ještě víc „přiživila.“ Pokud máš děti a chceš je léčit bylinkami, tak vždy s rozumem a mírou, není nic horšího, než vypěstovaná alergie na něco, co nemáme rádi. Teď šalvěj nakládám do čtyřicetiprocentního alkoholu, stejně jako většinu bylin. Hodí se nejen na kloktání, obklady, ale také ji můžeš přidat do čaje nebo do vody. Pokud máš strach z alkoholu, stačí trošku horké vody. Sbírej šalvěj, mateřídoušku, řebříček, řepík, třezalku, mátu, hluchavku, heřmánek a meduňku. Se sběrem těchto bylin můžeš pokračovat i v další dny.

Recept na jakoukoliv tinkturu (nic nevážím, vše dělám od oka): Šalvěj nebo jinou bylinu napěchuji do sklenice a zaliju alkoholem. Nechám na sluníčku nejméně 14 dní, občas se sklenkou zatřepu a pak přefiltruji přes plátno nebo jemný cedník. Uchovávají se v tmavé láhvi a nemusí být v lednici.

Krk je samozřejmě pátá čakra, což znamená učit se správně komunikovat, nejen v rodině, ale také v mezilidských vztazích obecně. Nebát se říct nahlas NE nebo naopak ANO, všechno jde sdělit v klidu, bez hádek a výčitek, jen je to občas pořádná dřina. Díky špatné komunikaci nebo žádné má mnoho žen zcela zdevastovanou štítnou žlázu. Zamysli se, jak jsi na tom ty? Dokážeš sdělit ostatním své pocity jako žena? Máš v pořádku krk, zuby, štítnou žlázu nebo tě trápí nějaký problém, pokud ano, nalezni příčinu a zapracuj na odstranění.

Máš zahrádku? Ponoř ručky do hlíny a zbav se plevele, potom můžeš sklidit kořenovou zeleninu a zpracovat další úrodu podle chuti. U práce si zpívej nebo pobroukávej oblíbenou písničku, uvolníš tím pátou čakru a rozproudíš energii správným směrem.

29. – 30. 7. – Blíženci

Luna putuje ve znamení Blížence a ovlivňuje ramena, plíce, dech, paže a ruce. Cokoliv v těchto dnech uděláš pro ramena, paže a ruce působí velmi blahodárně. Všechno co tyto orgány nadměrně zatěžuje, působí škodlivěji než v jiné dny.

Jak tyto orgány správně podpořit? Správné cvičení, gymnastika a pohyb obecně dokáží udělat opravdové zázraky. Mnoho z nás má svaly ochablé a zablokované na mnoha místech. Pokud tě trápí problémy s rameny, máš pocit, že ti na nich někdo nebo něco sedí, tíha, kterou cítíš, tě táhne k zemi, je nejvyšší čas zamyslet se, proč máš pocit, že starosti celého světa nosíš na svých ramenou jen ty sama. Jaký strach ti tam „sedí,“ čeho nebo koho se týká a proč zrovna ty musíš nosit tak těžké břímě, které tě svazuje a nedovolí posunout se dál? Pokud tápeš, rozhodně vyhledej fyzioterapeuta, který ti může pomoct, ale nezapomínej, že zbytek je na tobě. Najdi v sobě odvahu a změň svůj život, neboj se plnit své sny, přání a tužby, krůček po krůčku a nalezneš štěstí, po kterém tolik toužíš. Zaměř se také na správné dýchání, často jen tak setrvačně lapáme po dechu a zapomínáme dýchat, vynikající je cvičení jógy, díky ní můžeš dokonce odhalit své skryté bloky a strachy.

Máš zahrádku? Tak pokračuj ve sklizni a zpracování úrody, mrkni, jestli v hlíně nemáš suché cibulky květin nebo jiných rostlinek a vyčisti záhon. Raduj se ze života a věř, že žijeme v nádherném světě plném blahobytu a lásky.

31. 7. – Rak

Luna putuje ve znamení Raka a ovlivňuje játra, žlučník, žaludek, hruď a plíce. Cokoliv v těchto dnech uděláš pro tyto orgány, působí velmi blahodárně. Dbej na prevenci, vyplatí se, na tvé tělo působí velmi blahodárně a léčivě. Všechno, co tyto orgány nadměrně zatěžuje, působí škodlivěji než v jiné dny. Pokud se chystáš s přáteli grilovat a máš citlivé zažívání, pozor, mohl by tě nepříjemně potrápit žlučník, buď raději opatrná a nezatěžuj své bříško alkoholem a tučným jídlem. Hodně odpočívej, věnuj se také jen sama sobě a rozjímej nad životem. Nezapomínej na dostatečný přísun tekutin a zdravější jídelníček.

Máš zahrádku? Pořádně ji zalej a nezapomeň také na kytky, které máš v domě. Dnes již úrodu nesklízej.

Foto zdroj: Shutterstock.com

24.7.2016 6:00| autor: Sára

Další horoskopy


Anabela

Astrologie, Výklad karet, Výklad snů

Přeroste vaše přátelství v lásku? To, co se dozvím z vyložených karet vám detailně popíšu! Vaše Anabela na tel.: 234 497 008!

Jsem
PŘIPOJENA

Pavlína

Astrologie, Výklad snů

Přivolejte k sobě lásku díky silám vesmíru! Se mnou a s mou letitou praxí budete žít brzy šťastně ve dvou! Vaše Pavlína! Tel.: 234 497 008

Jsem
PŘIPOJENA

Rachel

Výklad karet, Astrologie, Práce s kyvadlem

Využijte mé 20leté praxe! Ptejte se na svou lásku, práci, finance či zdraví. Společně najdeme odpovědi na vše! Paní Rachel na tel.: 234 497 008

Jsem
PŘIPOJENA

Květa

Výklad karet, Práce s kyvadlem, Výklad snů

Závidíte svým přátelům šťastný vztah? Karty mi ukážou, kde potkáte lásku! Volejte mi na tel.: 234 497 008. Paní Květa!

Jsem
PŘIPOJENA

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist