Zelený čaj jedině s citrónem

Zelený čaj patří mezi nejbohatší zdroje antioxidantů, které v těle působí jako prevence řady smrtelných onemocnění. Podle amerických odborníků však lze z hrnku s tímto nápojem získat ještě více zdraví prospěšných látek.

A to tehdy, pokud se do něj přidá citrónová šťáva.

Klíčovou roli v tomto jevu hraje vitamin C obsažený v citrusových plodech. Kyselina askorbová totiž připraví ještě více antioxidantů katechinů ke vstřebávání do lidského těla. Jinak řečeno, zelený čaj obohacený o vitamin C je na blahodárné látky bohatší než čistý nápoj.

Katechiny jsou látky poměrně nestabilní v nekyselém prostředí střev a do těla se vstřebá sotva dvacet procent z jejich celkového obsahu v čaji. Kyselina askorbová neboli vitamin C okyseluje prostředí v zažívacím traktu a zvyšuje vstřebávání katechinů až pětkrát.

Antioxidanty působí jako prevence rakoviny, srdečně-cévních chorob, stárnutí buněk a degenerace tkání.

15.11.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist