Femina.cz » Magazín » Wellness » TĚSTOVINY A JEJICH RYCHLÁ PŘÍPRAVA - TIPY, KTERÉ PŘÍJDOU K CHUTI .-)

TĚSTOVINY A JEJICH RYCHLÁ PŘÍPRAVA - TIPY, KTERÉ PŘÍJDOU K CHUTI .-)

TĚSTOVINY A JEJICH RYCHLÁ PŘÍPRAVA - TIPY, KTERÉ PŘÍJDOU K CHUTI .-)

Magazín: Wellness | vydáno 01. 02. 2005

· Aby se při vaření těstoviny neslepovaly, přidáme do vody trošku oleje, a nebo v hrnci s vroucí vodou opláchneme mastnou vařečku či velkou lžíci, kterou mícháme rajčatovou šťávu. · Když postavíme na plotnu hrnec s teplou vodou na špagety, začneme současně připravovat rajčatovou šťávu, abychom byli s vařením těstovin i omáčky hotovi současně. · Rajčatovou omáčku vaříme vždycky ve větším širším kastrolu, protože se musí z rajčat vypařit voda, tj musí se vařit bez pokličky, a dlouho, asi 10 - 13 min. a to tak, by to zaprskalo celá kamna, kastrol musí mít dostatečnou velikost, aby do něj vešli uvařené scezené špagety, aby se mohly řádně smíchat s omáčkou.

· Používáme zásadně olivový olej, přiměřené množství, tj. ne málo, protože sám o sobě dává rajčatové omáčce výraznou chuť, a ne moc, aby omáčka neplavala v oleji. · Česnek je též možné nekrájet, ale dát do každého stroužku ránu pěstí, aby pustil šťávu a hned hodit do rozpáleného oleje a nechat zpěnit. · Pokud používáme loupaná rajčata, když je vylijeme z plechovky na osmahlý česnek a olej, vezmeme šťouchadlo na bramborovou kaši a rajčata řádně rozmačkáme. · Pamatujeme si, že 1 plechovka rajčat –1/2 kg, stačí pro dvě normální, případně tři menší porce těstovin. Proto pro 4 osoby musíme dát 1 kg rajčat, pro 6 osob 3 plechovky. · Rajčatová šťáva se nechává vždy zahustit, až olej zčervená a všechna voda z rajčat se vypaří. · Bazalka se nekrájí, ale lístky se potrhají rukama, aby neztratily aroma. · Bazalka se přidává až skoro nakonec, asi 2 min. před vypnutím rajčat · Nahrubo nastrouhaná mozzarella se přidává až nakonec do kastrolu s hotovými horkými těstovinami zamíchanými s rajčatovou omáčkou, které vypneme, zamícháme a hned servírujeme, jinak se tahá jak guma a nedá se to už nijak zpravit. · Pokud víme, že všichni mají rádi parmazán, přisypeme ho do kastrolu s horkými těstovinami a vše zamícháme, lépe se tak spojí s rajčaty. Nevíte jak připravit Lasagna ondulata precotta? (lasagne s vlnkou balené v krabičce) Na dvě minuty ponořte pláty lasagni do horké (ne vroucí) vody, nechte osušit rozprostřené na látkové utěrce. Po osušení pokládáme plátek lasagne – omáčka (dle chuti např. zn. La Torrente rajčatový protlak) – lasagne – na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a takto připravené dáme zapéct. Pak už jen můžeme popřát dobrou chuť s těstovinami Riscossa. Martina Chlumská

Další články z rubriky

Komentáře (3)

Datum Autor Nadpis
09. 09. 2012 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
05. 09. 2011 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
06. 07. 2011 Zuzana2403 Těstoviny (reakcí: 0)

Testy kosmetiky

Astor Omlazující korektor 3v1 Lift Me Up

Astor Omlazující korektor 3v1 Lift Me Up

Stroj času pro vaši pleť!

Testy kosmetiky: Dekorativní | vydáno 02. 12. 2016

Naše tipy

Dnešní horoskop

Kozoroh

03. 12. 2016 Horoskop Kozoroh

Zahoď strach a nerozhodnost a směle se pusť do realizování všech svých snů a plánů. Bude se ti dařit na výbornou. Sta... Celý horoskop

Karta dne

Paže pohárů
Máš před sebou úžasný den naplněný krásnými city, radostí a láskou. Setkání s dávným přítelem ti velmi příjemně změní pohled na život. Dávej pozor v případě, že jsi za...

Astroporadna - odpovídá Sára

astroporadna
  • Duchovno
  • Výklad tarotů
  • Magické obrázky
  • Andělské karty
  • Výklad pomocí kamenů
  • Partnerské vztahy
  • Aktivace čaker
Nech si poradit

Redakční blog

Redakční blog

Šikana, zlozvyky i rozchody aneb Nový týd...

No, podle nadpisu to nevypadá na moc veselý první adventní týden na Femině, ale rozhodně se nemusíš bát. Zas tak drsn...

Celý článek

Módní policie

TOPlist