TĚSTOVINY A JEJICH RYCHLÁ PŘÍPRAVA – TIPY, KTERÉ PŘÍJDOU K CHUTI .-)

·Aby se při vaření těstoviny neslepovaly, přidáme do vody trošku oleje, a nebo v hrnci s vroucí vodou opláchneme mastnou vařečku či velkou lžíci, kterou mícháme rajčatovou šťávu.
·Když postavíme na plotnu hrnec s teplou vodou na špagety, začneme současně připravovat rajčatovou šťávu, abychom byli s vařením těstovin i omáčky hotovi současně.
·Rajčatovou omáčku vaříme vždycky ve větším širším kastrolu, protože se musí z rajčat vypařit voda, tj musí se vařit bez pokličky, a dlouho, asi 10 – 13 min. a to tak, by to zaprskalo celá kamna, kastrol musí mít dostatečnou velikost, aby do něj vešli uvařené scezené špagety, aby se mohly řádně smíchat s omáčkou.

· Používáme zásadně olivový olej, přiměřené množství, tj. ne málo, protože sám o sobě dává rajčatové omáčce výraznou chuť, a ne moc, aby omáčka neplavala v oleji.
· Česnek je též možné nekrájet, ale dát do každého stroužku ránu pěstí, aby pustil šťávu a hned hodit do rozpáleného oleje a nechat zpěnit.
· Pokud používáme loupaná rajčata, když je vylijeme z plechovky na osmahlý česnek a olej, vezmeme šťouchadlo na bramborovou kaši a rajčata řádně rozmačkáme.
· Pamatujeme si, že 1 plechovka rajčat –1/2 kg, stačí pro dvě normální, případně tři menší porce těstovin. Proto pro 4 osoby musíme dát 1 kg rajčat, pro 6 osob 3 plechovky.
· Rajčatová šťáva se nechává vždy zahustit, až olej zčervená a všechna voda z rajčat se vypaří.
· Bazalka se nekrájí, ale lístky se potrhají rukama, aby neztratily aroma.
· Bazalka se přidává až skoro nakonec, asi 2 min. před vypnutím rajčat
· Nahrubo nastrouhaná mozzarella se přidává až nakonec do kastrolu s hotovými horkými těstovinami zamíchanými s rajčatovou omáčkou, které vypneme, zamícháme a hned servírujeme, jinak se tahá jak guma a nedá se to už nijak zpravit.
· Pokud víme, že všichni mají rádi parmazán, přisypeme ho do kastrolu s horkými těstovinami a vše zamícháme, lépe se tak spojí s rajčaty.

Nevíte jak připravit Lasagna ondulata precotta?
(lasagne s vlnkou balené v krabičce)

Na dvě minuty ponořte pláty lasagni do horké (ne vroucí) vody, nechte osušit rozprostřené na látkové utěrce. Po osušení pokládáme plátek lasagne – omáčka (dle chuti např. zn. La Torrente rajčatový protlak) – lasagne – na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a takto připravené dáme zapéct. Pak už jen můžeme popřát dobrou chuť s těstovinami Riscossa.

Martina Chlumská

1.2.2005 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist