Femina.cz » Magazín » Wellness » TĚSTOVINY A JEJICH RYCHLÁ PŘÍPRAVA - TIPY, KTERÉ PŘÍJDOU K CHUTI .-)

TĚSTOVINY A JEJICH RYCHLÁ PŘÍPRAVA - TIPY, KTERÉ PŘÍJDOU K CHUTI .-)

TĚSTOVINY A JEJICH RYCHLÁ PŘÍPRAVA - TIPY, KTERÉ PŘÍJDOU K CHUTI .-)

Magazín: Wellness | vydáno 01. 02. 2005

· Aby se při vaření těstoviny neslepovaly, přidáme do vody trošku oleje, a nebo v hrnci s vroucí vodou opláchneme mastnou vařečku či velkou lžíci, kterou mícháme rajčatovou šťávu. · Když postavíme na plotnu hrnec s teplou vodou na špagety, začneme současně připravovat rajčatovou šťávu, abychom byli s vařením těstovin i omáčky hotovi současně. · Rajčatovou omáčku vaříme vždycky ve větším širším kastrolu, protože se musí z rajčat vypařit voda, tj musí se vařit bez pokličky, a dlouho, asi 10 - 13 min. a to tak, by to zaprskalo celá kamna, kastrol musí mít dostatečnou velikost, aby do něj vešli uvařené scezené špagety, aby se mohly řádně smíchat s omáčkou.

· Používáme zásadně olivový olej, přiměřené množství, tj. ne málo, protože sám o sobě dává rajčatové omáčce výraznou chuť, a ne moc, aby omáčka neplavala v oleji. · Česnek je též možné nekrájet, ale dát do každého stroužku ránu pěstí, aby pustil šťávu a hned hodit do rozpáleného oleje a nechat zpěnit. · Pokud používáme loupaná rajčata, když je vylijeme z plechovky na osmahlý česnek a olej, vezmeme šťouchadlo na bramborovou kaši a rajčata řádně rozmačkáme. · Pamatujeme si, že 1 plechovka rajčat –1/2 kg, stačí pro dvě normální, případně tři menší porce těstovin. Proto pro 4 osoby musíme dát 1 kg rajčat, pro 6 osob 3 plechovky. · Rajčatová šťáva se nechává vždy zahustit, až olej zčervená a všechna voda z rajčat se vypaří. · Bazalka se nekrájí, ale lístky se potrhají rukama, aby neztratily aroma. · Bazalka se přidává až skoro nakonec, asi 2 min. před vypnutím rajčat · Nahrubo nastrouhaná mozzarella se přidává až nakonec do kastrolu s hotovými horkými těstovinami zamíchanými s rajčatovou omáčkou, které vypneme, zamícháme a hned servírujeme, jinak se tahá jak guma a nedá se to už nijak zpravit. · Pokud víme, že všichni mají rádi parmazán, přisypeme ho do kastrolu s horkými těstovinami a vše zamícháme, lépe se tak spojí s rajčaty. Nevíte jak připravit Lasagna ondulata precotta? (lasagne s vlnkou balené v krabičce) Na dvě minuty ponořte pláty lasagni do horké (ne vroucí) vody, nechte osušit rozprostřené na látkové utěrce. Po osušení pokládáme plátek lasagne – omáčka (dle chuti např. zn. La Torrente rajčatový protlak) – lasagne – na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a takto připravené dáme zapéct. Pak už jen můžeme popřát dobrou chuť s těstovinami Riscossa. Martina Chlumská

Další články z rubriky

Komentáře (3)

Datum Autor Nadpis
09. 09. 2012 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
05. 09. 2011 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
06. 07. 2011 Zuzana2403 Těstoviny (reakcí: 0)

Testy kosmetiky

Naše tipy

Dnešní horoskop

Váhy

23. 03. 2017 Horoskop Váhy

Přicházíš do nového životního cyklu, který je velmi tvůrčí a energeticky náročný, což je pro tebe výzva, ke které se ... Celý horoskop

Karta dne

Síla
Přichází období, kdy s velmi jasnou přesností víš, jak využít svoji vnitřní sílu a ženskou energii k získání všeho, oč jsi až doposud bez úspěchu usilovala. Když spojí...

Astroporadna - odpovídá Sára

astroporadna
  • Duchovno
  • Výklad tarotů
  • Magické obrázky
  • Andělské karty
  • Výklad pomocí kamenů
  • Partnerské vztahy
  • Aktivace čaker
Nech si poradit

Redakční blog

Redakční blog

Femina v novém kabátku

Nový týden je tady a s ním také konečně po dlouhé zimě oficiálně přichází jaro. Také už se nemůžeš dočkat, až se přír...

Celý článek

Stojí za hřích

TOPlist