rebarbora.jpg

Rebarbora: delikatesa nebo tichý zabiják?

Stále populárnější rebarboru mnozí vychvalují pro její obsah vitamínů a minerálů. Umíte ale s rebarborou zacházet? Víte, kdy ji sklízet a jak ji upravit, aby nebyla jedovatá?

Diskuze

9 komentářů

    Lenka

    Je to přípravek Neudorff Ferramol, jsou to takové granulky, které tam dáte, slimák se jich nažere, a zaleze do úkrytu, kde zdechne.

    Karla

    Jo o tom něco vím, jaký přípravek to prosím je?

    Lenka

    Já jsem se s tím natrápila opravdu hodně, nakonec jsem narazila na přípravek proti slimákům, který funguje na základě fosforečnanu železitého, který se běžně vyskytuje v přírodě.

    Karla

    Nemáte prosím někdo zkušenosti s likvidací slimáků ze zahrady?

    jiturka

    Poslední půlhoďku jsem u ovesné kaše s povařenou rebarborou lovila, jak to s tou jedovatostí je. Došla jsem k závěru, že nežerete-li listy, které obsahují podstatně vyšší podíl „oxalic acid“ (kurňajakjetočesky), stonky se dají jíst celkem přes celý rok. Na jaře je té kyseliny méně. Samozřejmě, člověk toho přece nejí kila!

    m
    manislava

    já sladké vůbec nejím,ale jednou za rok,dva koláč z rebarbory upeču pro rodinu….nemyslím,že by to byla zas taková pohroma

    l
    ladouch

    Nedávno jsem dělala koláč s rebarborou a byl výborný, já si myslím, že jednou za rok to nemůže být zase taková pohroma.

    l
    lucik21

    Rebarboru používám na koláč, asi to přehodnotím

    b
    Bobina1

    Po přečtení článku už bych z rebarbory dělala jen postřik na mšice, housenky a slimáky .

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist