Dejte si neškodný chmelový ionťák a bude z vás prima parťák!

Člověk se snaží své chuťové pohárky oblafnout jakkoli. Cukr zastanou sladidla, místo tradiční smetany pořizujeme zdravější verzi rostlinnou a řidiči na cestách raději sáhnou po náhražce piva. Proč? Především proto, že řidičův dech neobarví testovací balónek. Ale má to i háček?

Alko versus nealko
Pivo, jak víme, vzniká přirozeným kvasným procesem, k jeho výrobě se nepoužívá žádná chemie, proto pivaři shodně kývají, že je lze považovat za jeden z nejdravějších nápojů, které člověk z přírody vytvořil.

Nealkoholické pivo obsahuje jen minimální množství alkoholu

Tento proces zaručí použití speciálních kvasinek, jež fungují úplně stejně jako všechny jiné, jen produkují minimum alkoholu. Nejnovější statistiky uvádí, že díky těmto šikovným pomocnicím neovlivní chmelový nektar vaši pozornost, ani po pěti sklenkách
a navíc má i další výhody…

Brát si s sebou nealko lahvinku piva do práce má své opodstatnění…

Nutriční terapeuti se shodnou, že v dodržování pitného režimu, je v každém případě nejlepší, zaměřit se na pramenitou vodu. Ovšem pitný režim může skvěle doplnit i pivo. Má totiž své významné klady, dodává tělu živiny, které dělají z piva nápoj podobný iontovému. Proto se, především v létě, pivo překvapivě objevuje na místech, kde byste ho vůbec nečekali…

Pivo na pracovišti? Jak je to možné?
Chutná stejně a obsahuje totožné látky
Lékaři nabádají, abychom při namáhavé práci neopomínali tělu dopřát pravidelný přísun živin a dle výzkumů vyšlo najevo, že nejvíce potřebných látek zcela prozaicky obsahuje pivo!

Je bohaté na sacharidy, které startují metabolismus k vyššímu výkonu, a tělu tak dodávají energii.
Obsahuje notoricky, ovšem v případě nealko piva, spíše standardně známý vitamín B,
jež mimo jiné zmírňuje pocity únavy.  Ve zlatavém moku se perou o přízeň ochutnávače i minerální látky, jako sodík, draslík a hořčík, a to v takovém poměru, že nepodmiňuje obávanou apatii z předávkování minerálů. Tento rychlý a chutný doping si s sebou můžete nosit v plechovce, lahvince, nebo si jej nechat dokonce na obědě natočit do sklenice.

Pandrholo čepuj!

Skutečně, výhody medového nektaru s bílou čepicí, jež směle zastává funkci životabudiče, využívají i někteří majitelé firem. Například pracovníci Třineckých železáren mají během pracovní doby údajně neomezený přísun nealkoholického Radegastu. Tato vstřícně otevřená pivní stavidla jim v létě umožní vypít i 40 tisíc láhví a 1200 půllitrů.

A komu ještě chutná nealko české?
Nejraději ho prý pijí naši kolegové zo Slovenska.

3.8.2007 12:00| autor: Markéta

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist