Femina.cz » Magazín » Česko vítá jaro » VELIKONOČNÍ MENU: jarní polévka, hlavní chod a moučník

VELIKONOČNÍ MENU: jarní polévka, hlavní chod a moučník

VELIKONOČNÍ MENU: jarní polévka, hlavní chod a moučník

Magazín: Česko vítá jaro | autor: redakce | vydáno 09. 04. 2007

Nelámejte si hlavu se stále stejnou Velikonoční nadílkou, máme pro vás tip na výborné Velikonoční menu.

 

JARNÍ BRAMBORAČKA

Budete potřebovat:

13 dl vody, 1/2 - 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíci soli, 2 hrsti dobře opraných mladičkých bylinek (mladé lístky kopřiv, pampelišky, jahod, petržele), 1 - 2 brambory, drcený kmín

Osolenou a okmínovanou vodu uvedeme do varu. Přidáme jemně usekané bylinky a nastrouhané brambory. Vaříme asi 10 minut. Omastíme a dochutíme. Můžeme vylepšit i utřeným česnekem a případně přidat kostičky osmažené uzeniny. Můžeme vmíchat až 1 dl smetany nebo mléka.

VELIKONOČNÍ KUŘE

Budete potřebovat:

1 kuře, 2 cibule, lžičku směsi grilovacího koření, 2 lžičky dobromysly, lžičku rozmarýnu, 1 žloutek, 2,5 dl bílého vína, lžíci hladké mouky, lžíci plnotučné hořčici, olej, sůl

Kuře rozdělíme na porce, které osolíme, potřeme grilovací směsí rozmíchanou v malém množství oleje, vložíme do pekáče na rozpálený olej a po obou stranách opékáme asi 10 minut. V pánvi na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme hořčici, žloutek a rozemnuté nebo drcené sušené bylinky. Směsí potřeme porce kuřete a ještě je asi 15 minut pečeme v troubě za přelévání vypečenou šťávou. Potom měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vínem a povaříme.

VELIKONOČNÍ VANILKOVÝ DORT

Budete potřebovat:

Těsto - šest vajec, 20 dkg práškového cukru, jeden balíček vanilkového cukru, 10 dkg práškového cukru do sněhu, 18 dkg hrubé mouky.

Náplň - 1/4 l mléka, dva žloutky, dva dkg hrubé mouky, dva balíčky vanilkového cukru, 15 dkg másla, 10 dkg práškového cukru

Utřeme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáme cukr. Sníh s moukou opatrně přidáme k žloutkům. Připravené těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy a pomalu pečeme v mírně teplé troubě. Upečený dort plníme až druhý den. Náplní potřeme i strany a posypeme oříšky a strouhanou čokoládou.

Náplň připravíme až druhý den: do mléka zamícháme žloutky, mouku a vanilkový cukr, za stálého míchání vaříme v horké vodě, až náplň zhoustne. Vyjmeme a necháme vyhladnout. Mezitím máslo utřeme s práškovým cukrem, přidáme k vychladlé náplni a promícháme.

Další články z rubriky

Komentáře (4)

Datum Autor Nadpis
13. 08. 2014 martinnatr dost dobrý (reakcí: 0)
08. 03. 2012 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
07. 03. 2012 xxkouckaxx + (reakcí: 0)
07. 03. 2012 manislava menu (reakcí: 0)

Testy kosmetiky

Givenchy Dahlia Divin Le Nectar de Parfum - EDP 30 ml

Givenchy Dahlia Divin Le Nectar de Parfum - EDP 30 ml

Vůně pro smyslnou ženu...

Testy kosmetiky: Parfumerie | vydáno 06. 12. 2016

Naše tipy

Dnešní horoskop

Střelec

06. 12. 2016 Horoskop Střelec

Pozval tě kolega z práce na kávu? Neodmítej! I když se v práci jeví jako takový trošku zvláštní podivín, ve skutečnos... Celý horoskop

Karta dne

Smrt
Cokoliv tě trápí, máš velkou příležitost jednou provždy smést ze stolu, na nic již nečekej a začni jednat. Pusť se do odstraňování všech překážek, které ti stojí v ces...

Astroporadna - odpovídá Sára

astroporadna
  • Duchovno
  • Výklad tarotů
  • Magické obrázky
  • Andělské karty
  • Výklad pomocí kamenů
  • Partnerské vztahy
  • Aktivace čaker
Nech si poradit

Redakční blog

Redakční blog

Výklady karet, láska i Vánoce aneb Nový t...

Taky už tě tak stresuje, jak nezadržitelně se Vánoce blíží? Začínáš panikařit, protože ještě nemáš nakoupené všechny ...

Celý článek

Stojí za hřích

TOPlist