Velikonoční jehněčí

Jehněčí maso je chuťově vynikající, voní jarem a patří mezi kvalitativně nejhodnotnější masa.

Čas přípravy: cca 90 min

Ingredience:

cca 1kg jehněčí kýty
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
sůl

Nádivka:
1 vejce
1 rohlík
250 ml mléka
2 lžíce másla
hrst zelené petrželové natě nebo kopřiv
1 malá mrkev
100g slaniny
několik plátků slaniny na obalení
1 malá cibule
1 lžíce másla

Postup:

Z jehněčí kýty připravte plát, osolte ho a potřete rozmačkaným česnekem.
Nádivku připravíte takto: najemno pokrájenou cibuli orestujte se slaninou, přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev a  ještě krátce opékejte. Rohlík nakrájejte na malé kostičky a dejte do mísy, přidejte sůl, pepř, petrželku a vejce. Zalijte mlékem a nechte chvíli odpočinout. Pak směs promíchejte se směsí cibulky, slaniny a mrkve.
Nádivku dejte na plát masa, ten přehněte, obalte plátky slaniny a zabalte do alobalu, nebo uvažte potravinářskou nití a dejte péct. Maso obraťte, až když nádivka ztuhne. Během pečení občas podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou. Ke konci pečení znovu obraťte, potřete máslem a opečte do dozlatova.
Podávejte s opečenými bramborami.

18.3.2008 12:00| autor: Wanda

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist