Femina.cz » Magazín » Vánoční recepty » Vánoční kuchařka: Křehký jablečný "páj"

Vánoční kuchařka: Křehký jablečný "páj"

Vánoční kuchařka: Křehký jablečný "páj"

Magazín: Vánoční recepty | autor: Zuzka | vydáno 04. 12. 2007

K Vánocům patří jablka – ať už je rozkrajujete, nebo z nich připravujete různé pochoutky.


Ingredience:

•    1/2 kg polohrubé mouky
•    1 Hera 
•    1 vejce 
•    5 lžic cukru 
•    1/2 kypřícího prášku do pečiva 
•    trochu mléka

Náplň:

•    1,5 kg jablek (nastrouhat)
•    3 vanilkové pudinky
•    8 lžic cukru (podle sladkosti jablek)
•    1 vanilkový cukr

Postup:

Z těsta si uděláme 2 placky. První placku dáme na plech, na ni rozprostřeme zamíchanou hmotu z jablek (bez vaření) a druhou placku přikryjeme. Upečeme v troubě.

Je dobré vrchní vrstvu potřít rozpuštěným omastkem, pak je štrůdl opravdu vláčný.

Další články z rubriky

Komentáře (0)

Tento článek ještě nikdo nekomentoval.

Testy kosmetiky

Naše tipy

Dnešní horoskop

Blíženec

23. 03. 2017 Horoskop Blíženec

Dnes se ti dostane ocenění za dobře vykonanou práci, neboj se přijímat chválu od svých kolegů i vedení. Můžeš být na ... Celý horoskop

Karta dne

Síla
Přichází období, kdy s velmi jasnou přesností víš, jak využít svoji vnitřní sílu a ženskou energii k získání všeho, oč jsi až doposud bez úspěchu usilovala. Když spojí...

Astroporadna - odpovídá Sára

astroporadna
  • Duchovno
  • Výklad tarotů
  • Magické obrázky
  • Andělské karty
  • Výklad pomocí kamenů
  • Partnerské vztahy
  • Aktivace čaker
Nech si poradit

Redakční blog

Redakční blog

Femina v novém kabátku

Nový týden je tady a s ním také konečně po dlouhé zimě oficiálně přichází jaro. Také už se nemůžeš dočkat, až se přír...

Celý článek

Stojí za hřích

TOPlist