Vánoční kuchařka: Kořeněná hovězí polévka

Polévka je grunt a kdo ji nejí ani v adventní čas, ten je špunt.

Potřebujete:

•    hovězí přední nebo pupek
•    celer
•    petržel
•    mrkev
•    cibule
•    česnek
•    nové koření
•    bobkový list
•    jalovec
•    celý černý pepř
•    mletý koriandr
•    polévkové nudličky
•    maggi
•    sojová omáčka
•    worcesterová omáčka
•    koření kari
•    hřebíček
•    koření gyros
•    sterilizované žampióny
•    zelená petrželka
•    mletý pepř
•    sůl

Postup:

Do tlakového hrnce dáme maso, veškerou očištěnou kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku, celou oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, jalovec, hřebíček, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. S cibulí a česnekem nemusíme šetřit. Asi za ¾ hodiny odstavíme a necháme mírně prochladnout.

Vývar scedíme do jiného hrnce. Veškerou kořenovou zeleninu a maso pokrájíme na drobné kousky a přidáme do vývaru. Česnek propasírujeme a cibuli nakrájíme na kolečka a také přidáme do vývaru spolu s pokrájenými žampióny a nudličkami.

Přivedeme opět k varu a dochutíme mletým koriandrem, kari, gyrosem, sojovou omáčkou, worcesterovou omáčkou, maggi, mletým pepřem a solí.
Před podáváním přidáme nasekanou čerstvou zelenou petrželku.

15.11.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist