Vánoční kuchařka: Horská polévka

Nejen sladké nebo slané pečivo, ale také polévky k Vánocům patří. Zde je jeden recept, který nás zavede – jak jinak v zimě – do hor. Ale připravte se, o dietní pokrm rozhodně nejde!

Ingredience:

•    1 větší cibule
•    lžíce domácího sádla
•    2 větší hrsti sušených hub (nejlépe hřiby)
•    3 vejce na usmažení
•    10 dkg chlebového kvasu
•    3 velké brambory

Postup:

Jemně nakrájenou cibulku zpěníme na sádle. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, houby a zalijeme vodou. Necháme vařit až brambory a houby změknou.

Pak přidáme rozmíchaný kvas, opatrně 15 minut povaříme. Hustotu ředíme opět vodou. Nakonec přidáme smažená vejce. Na vánoční oběd polévka úplně postačí.

30.11.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist