Femina.cz > Česká a světová kuchyně > Vánoční kuchařka: Domácí Raffaello
Vánoční kuchařka: Domácí Raffaello
Sladkostí na Vánoce není nikdy dost a kokos je osvědčenou pochoutkou.
Ingredience:
• 1 plechovku kondenzovaného slazeného mléka SALKO
• 125 g kokosu
• 10 dkg loupaných mandlí
• kokos na obalování
Postup:
V míse smícháme kokos s kondenzovaným mlékem, zakryjeme folií nebo alobalem a necháme v chladu stát přes noc. Z hmoty vyvalujeme kuličky, do jejichž středu jsme dali mandli, a obalujeme je v kokosu. Dobře vychladíme.
Pro obměnu a podle chuti můžeme kuličky plnit rozinkami máčenými v rumu, kandovaným ovocem, vlašskými nebo lískovými oříšky, kouskem čokolády apod. a obalovat je v kakau, sekaných oříškách, máčet v bílé nebo tmavé čokoládě – fantazii se meze nekladou.
3.12.2007 12:00| autor: Zuzka