Jak smýšlí muži v roce 2010?

Domníváte se, že tradiční hodnoty typu manželství, věrnost, rodina jsou pro moderního muže přežitkem? Jste na omylu. Rozsáhlý průzkum magazínu Cosmopolitan ukázal, že muži zastávají konzervativnější názory, než by se zdálo.

 

V instituci manželství věří přes 85 procent mužů, a jeden ze tří by dokonce ani neztrácel čas dobýváním partnerky, pokud by nesplňovala kritéria potenciální manželky. Fungující rodina je pro muže jedním ze symbolů sociálního statutu a v žebříčku životního významu předhonila úspěšnou kariéru.
Přestože 94 procentům mužů by nevadilo, kdyby měla partnerka vyšší plat než oni sami, čtyři muži z pěti stále cítí jako slušnost platit za přítelkyni útratu v restauraci či jiné výlohy spojené s randěním (lístky do kina apod.) Striktně to od nich přitom vyžaduje méně než čtvrtina žen.
Doba naopak pokročila ve vnímání tradičních rolí v domácnosti a přeje ženám, které neumějí (nebo nehodlají) vařit. V kuchyni si hravě poradí 64 procent mužů a jen 5 procent považuje vaření za ryze ženskou práci.
Když přijde na intimnosti, se svým sexuálním životem je plně spokojeno pouhých 13 procent mužů. 38 procent by rádo v sexu něco upravilo a teď se podržte, celých 25 procent pánů uvedlo, že žádný sexuální život nevedou! Co vás asi také překvapí, téměř každý třetí muž aspoň jednou v životě předstíral orgasmus.
Nevěru přiznalo v průzkumu dvakrát méně mužů než žen. Ovšem dvakrát více mužů než žen by svou partnerku rádo podvedlo, kdyby nehrozily žádné následky. A každý čtvrtý muž si pravidelně představuje ve svých fantaziích partnerčinu kamarádku…
S velikostí svého penisu jsou muži spokojenější než s kvalitou pohlavního života. Jeho velikost by neměnilo 46 procent mužů. Ti ostatní by rádi větší. Nikdo se přitom v průzkumu nevyjádřil, že by toužil po menší velikosti.
Na druhé straně dámy nemusejí tolik řešit velikost svých ňader, protože celé čtvrtině mužů na ní nezáleží. Nejoblíbenější jsou pak košíčky C (46 procent) – pouze 16 procent pánů preferuje nadprůměrně velká prsa.
A nyní se podívejme, jak naše druhé polovičky ovlivňuje příchod nového tisíciletí. Televizní obrazovku nahradily monitory počítačů v případě 74 procent mužů a pouze každý pátý muž čte pravidelně tištěné noviny. 35 procent mužů by nicméně nikdy nevyužilo internet jako prostředek k hledání nové partnerky. A jaká definice nejlépe vystihuje „opravdového muže roku 2010“? Polovina dotázaných zvolila variantu, „být dobrým otcem a manželem, který se postará o rodinu“.

 

Podívejte se také na článek: Nemůžu najít chlapa, kde je problém?

9.8.2010 12:00| autor: Nataša Slánská

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist