Nejlepší dietní trendy roku 2014

Nejlepší dietní trendy roku 2014 nepřišly v podobě třídenní detoxikace nebo pilulek, ale mnoho z nich přineslo rozumné rady. Ta tam je počítání kalorií nebo kruté půsty. Přinášíme vám ty nejlepší způsoby, jak zhubnout efektivně a trvale!

Vysoký podíl vlákniny

Jedním z nejlepších trendů je důraz na obsah vlákniny v potravinách a její vztah ke snižování váhy. Vláknina skvěle zasytí, vyrovnává hladinu cukru v krvi, snižuje cholesterol a pomáhá vylučovat odpadní látky z těla. Největší obsah vlákniny mají jablka, ovesné potraviny, listová zelenina, brokolice, mrkev, brambory, dýně nebo banány. Snažte se je proto zařadit do svého jídelníčku co nejčastěji. Zamezíte tím pocitu hladu a tím omezíte příjem dalšího jídla.

Kruhový trénink

Ženy konečně pochopily, že hodiny na běžícím pásu, nejsou nejlepším způsobem, jak spálit kalorie. Kruhový trénink trvá 30 minut a má mnohem větší efektivnost než jiná cvičení. Zpevní  svaly, zrychlí metabolismus a hlavně se spálí tuky. Každých 30 vteřin se posouváte na jiné stanoviště s jiným druhem cviku a tím procvičujete a zpevňujete všechny části těla a také tuk se spaluje souměrně.

Super energetické potraviny

Potravinám jako jsou mořské řasy, kakao, zelený čaj nebo semínka chia byste měly věnovat více pozornosti. Tyto potraviny jsou právem označovány jako nejlepší zdroje energie a to hlavně takové, která se v těle uvolňuje postupně. S vyšší energií můžete spálit i více kalorií, třeba právě na kruhovém tréninku.

článek

Rostlinná výživa

Rostliny jsou plné vlákniny, nemají cholesterol a dodávají tělu energii, což jsou hlavní důvody, proč se na rostlinné stravě nejlépe hubne. Živočišné potraviny nemají žádnou vlákninu, zatěžují a překyselují organismus. Nemusíte se kvůli hubnutí stát veganem, maso a mléčné výrobky mají nezastupitelné složení, ale pokuste se je ve svém jídelníčku snížit a nahradit je rostlinnou stravou.

Floor barre

Toto cvičení je inspirováno rozcvičováním baletek, které si zahřívají svaly před výkonem. A právě v tomto způsobu protahování se profesionální trenéři vzhlédli. Floow barre je vhodné pro všechny věkové skupiny, začátečníky i pokročilé tanečníky. Nezatěžuje klouby, zlepšuje držení těla, zpevňuje svaly a také pomáhá ke štíhlejší postavě.

Silový trénink

Tento způsob tréninku je známý už dlouho, ale v letošním roce se drží v přední linii. Není vhodný jen pro muže, ale i něžná pohlaví si v něm najdou zalíbení. Díky tomuto tréninku zvyšujete svalovou hmotu, což je důležité a zdravé pro dlouhodobé hubnutí. Princip tohoto cvičení spočívá v malých počtech opakování sérií, které se zaměřují na každou část těla.

Jakou jste vy letos držely dietu a byla úspěšná? Napište nám do diskuze.

7.10.2014 8:00| autor: Marie Vendelbergerová

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist