Léto ve sklenici: 5 netradičních receptů na luxusní marmelády

30 fotografiíVše o bydlení

Léto nejde nemilovat. Venku je nádherně, sluníčko láká ke koupání, povalování se na pláži, výletům a odpočinku. Dozrávají jahody, maliny, ostružiny a člověk neví, co by mlsal dřív. Aby ti léto zůstalo nejen ve vzpomínkách, pojď si ho zavřít...

Diskuze

2 komentáře

    i
    ivanka294

    marmelády moc nemusím,ale borůvkovou miluji

    Ada

    Třešňová marmeláda s čokoládou
    1kg umytých, vypeckovaných třešní dáme vařit s 750 g cukru krystal, podle sladkosti třešní. Když se rozvaří, přepasírujeme přes síto. Přidáme šťávu z 1 citronu nebo polévkovou lžíci kyseliny citronové. Povaříme asi ještě 10 minut za stálého míchání. Hustotu zjistíme nalitím lžíce marmelády na porcelánový talíř, když po zchladnutí nestéká, je téměř hotovo. Pokud ještě teče, přidáme citronovou šťávu. Přidáme 200g nastrouhané hořké čokolády, nebo jemně nakrájené. Mícháme dokud se nerozpustí, necháme ještě povařit. Plníme do umytých, nahřátých sklenic, zavíčkujeme a postavíme na 20 minut na víčko. Sklenice se nahřívají proto, aby horkou marmeládou nepraskly. Po umytí je dáme na plech vyložený starou utěrkou do trouby na 80°C. Pokud dáváme do trouby i víčka, neměla by mít vyšší teplotu, aby se víčka nepoškodila. Tuto marmeládu děláme i z hrušek, ale teď je sezóna třešní. Pokud byste ještě nebyli o trvanlivosti přesvědčení, můžete zavařit v zavařovacím hrnci 20min/ 180°C.

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist