Sperma prospívá pleti

Pojďme se podívat, zda tomu opravdu tak je.

Kdo z nás se v životě nesetkal s rčením, že sperma prospívá pleti Ne, že by o tom přímo mluvili rodiče před svými dětmi, ale nějakým způsobem se toto pověra dostane k většině uší. Je tomu opravdu tak Opravdu sperma pleti prospívá

Sperma rozhodně nevznikalo pro to, aby blahodárně účinkovalo na pleť. Jeho funkce je přeci úplně jiná. Sice obsahuje látky, které pleti prospívají (zinek – má protizánětlivé účinky, proto se přidává do prostředků na akné, fruktózu – pomáhá hojit rány), ale to nutně neznamená, že musí pleť léčit či vylepšovat.

Ve spermatu můžete nalézt také kalcium, magnezium, sodík, vitamin C, cukry, kreatin a více než 400 bílkovin. Také v něm vědci objevili i zlato!!! Ale bohužel jen jeho stopy, nikoliv žádné hroudy… Škoda.

Proti kladným účinkům spermatu na pleť mluví také jeho chemické složení, které je lehce zásadité. Kůži, která je lehce kyselá a špatně snáší cokoli podobající se sodě, může tedy poškodit.

Tato fakta tedy vůbec nepotvrzují nic, co by mohlo vést k přesvědčení, že sperma pleti prospívá. Co se dá dělat…

Více informací naleznete v knize Antonia Fischettiho „Sex, nevyslovitelné otázky o sexu“, kterou vydalo nakladatelství Alpress.

21.12.2006 12:05| autor: Zuzka
Více o tématu: spermaŠkoda Auto

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist