Kaldoun s játrovými knedlíčky

kaldoun-s-jatrovymi-knedlicky-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

kuřecí křídla
dle potřeby
krk, kostra, srdíčko, žaludek
dle potřeby
květák
200 g
kořenová zelenina
150 g
cibule
1 ks
máslo
55 g
hladká mouka
30 g
kuřecí játra
100 g
vejce
1 ks
majoránka nebo petrželka
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti
celý pepř
dle chuti
mletý muškátový květ
1 špetka
strouhanka
dle potřeby

Postup přípravy:

Knedlíčky: 100 g kuřecích jater, 25 g másla, majoránka nebo petrželka, 1 vejce, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového květu, strouhanka

Do hrnce dejte opláchnutá kuřecí křídla, krk, kostru, žaludek i srdíčko, očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou a překrojenou cibuli a celý pepř. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené, osolte a zvolna vařte doměkka. Vývar přeceďte. Maso oberte, vnitřnosti a zeleninu nakrájejte. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji 200 ml studené vody, rozmíchejte, přidejte scezený vývar, růžičky květáku a chvíli povařte. Vmíchejte zeleninu a maso. V misce utřete změklé máslo s naškrábanými játry, solí, pepřem, muškátovým květem a vejcem. Zahustěte strouhankou, dochuťte jemně nasekanou petrželkou nebo majoránkou, ze směsi utvořte knedlíčky, vložte je do polévky a krátce povařte. Těsně před podáváním ještě vmíchejte do polévky petrželku.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist