zdravo-mlsani.jpg

Rýžový puding

  • 110 g rýže Basmati (nejlépe celozrnná)
  • 700 ml mandlového mléka
  • šťáva z pomeranče
  • lžička vanilkové esence
  • 6 zelených kardamomových lusků
  • 2 manga nakrájená na kousky
  • 4 lžíce nakrájených mandlí

Rýži vložte do větší pánve, zalijte mlékem, přidejte vanilku kardamomové lusky a šťávu. Přiveďte k varu a poté při mírnější teplotě vařte 30 minut. Než se rýže uvaří, oddělte pár kousků manga a vařte je ve vodě, dokud nevznikne pyré. Uvařenou rýži odstavte, vyjměte kardamom a smíchejte s pyré. Navrch dejte čerstvé mango a mandle.

Zdroj: archiv redakce

2 / 4

Rýžový puding

  • 110 g rýže Basmati (nejlépe celozrnná)
  • 700 ml mandlového mléka
  • šťáva z pomeranče
  • lžička vanilkové esence
  • 6 zelených kardamomových lusků
  • 2 manga nakrájená na kousky
  • 4 lžíce nakrájených mandlí

Rýži vložte do větší pánve, zalijte mlékem, přidejte vanilku kardamomové lusky a šťávu. Přiveďte k varu a poté při mírnější teplotě vařte 30 minut. Než se rýže uvaří, oddělte pár kousků manga a vařte je ve vodě, dokud nevznikne pyré. Uvařenou rýži odstavte, vyjměte kardamom a smíchejte s pyré. Navrch dejte čerstvé mango a mandle.

Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist