Pátek třináctého, šafrán a mužské strachy aneb Nový týden na Femině

Příroda nám právě v těchto dnech jasně dává najevo, kdo je tady pánem a kromě sněhové nadílky přináší také třeskutý mráz, který rozhodně neláká k procházkám. To nám ale nevadí, takové počasí je přímo ideální k tomu uvařit si voňavou kávu nebo lahodný čaj a přečíst si něco zajímavého. Třeba u nás na Femině.

 

Jedinečný šafrán

O tom, že je šafrán králem mezi kořením, afrodiziakem i léčivou bylinkou jsi už docela jistě slyšela, ale víš, odkud pochází, jaké jsou jeho účinky na zdraví, nebo jaké množství se získá z jednoho hektaru? Na všechny tyto otázky ti dá odpověď Alena Kubátová, která ti přináší o šafránu ty nejzajímavější informace a přidá i beauty tip pro blondýnky a jejich zlaté hřívy. Tak si článek určitě nenech ujít.

Hollywood bez pozlátka

Zlatá éra Hollywoodu, která je tak vyzdvihována pro úžasné filmy, nádherné herečky a šarmantní herce, u kterých byla na prvním místě čest, nebyla ve skutečnosti tak úžasná, jak se zdá. Bublina dokonalosti s nově získanými svědectvími splaskává a odkrývá intriky, hádky i naschvály, které byly denním chlebem i takových hereček jako je Marilyn Monroe nebo Brigitte Bardot. Kdo komu dělal naschvály a které herečky si při natáčení dokonce ubližovaly? To si přečti už v pondělí. 

I muži mají strach z rozchodu

Myslela sis, že muži berou rozchod v naprosté pohodě a jen ty se po něm měsíce trápíš? Omyl, ani muži nemají rozchody rádi a dokonce z něj mají strach. Ovšem nečekej žádnou romantiku, jako že si bez tebe neumí představit život. Jejich důvody, proč zůstávají třeba i v nefunkčním vztahu, jsou mnohem prozaičtější. Lucka Feiková je všechny zjistila a ty budeš možná pořádně překvapená.

Kdo se v tom má vyznat?

EdT, EdP, EdC, DNS… že nevíš, o čem je řeč? Pak věz, že jde o zkratky, které najdeš na vůních a parfémech. Pokud nemáš nejmenší tušení, co jednotlivé zkratky znamenají i jaké vůně pod nimi najdeš, pak ti určitě přijde vhod tahák od Pavly Jelínkové, která pro tebe zjistila o parfémech naprosto všechno, co jsi ještě nevěděla. 

Pátek třináctého

Rok 2017 nám připravil hned v lednu tento tolik obávaný den. Patříš k těm, které si raději berou dovolenou, aby se vyhnuly případným katastrofám? Bojíš se černé kočky, rozbitého zrcadla nebo vysypané soli? Máme pro tebe návod, jak tento den i všechny katastrofy ustát a dokonce i nápady, jak se tomu bránit. 

Ale ty se určitě pátku třináctého nebojíš a užiješ si ho jako každý jiný den, a s ním i náš zbrusu nový kvíz nebo třeba článek o prostírání podle feng-šuej. Čekají tě také nové karty dne nebo horoskopy. Nudit se s námi rozhodně nebudeš. 

Tak krásný nový týden s Feminou!

9.1.2017 12:00

Další testy kosmetiky

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist