5 věcí, které nechápu na Superstar 2011

Paľo Habera vzbuzuje respekt na 5,4 kilometru. To je hláška, při které jsem smíchy málem spadla ze židle 🙂 Tak doufám, že Leošovi nová moderátorská partnerka Tina jen prospěje a bude podobně perlit dál. Je ale pár věcí, které mi tak úplně pod nos nejdou.

1. Vysílací čas
Sakra práce, proč neděle a pondělí? Nemůžu přece dva večery za sebou dřepět u televize! Doufám, že se to bude týkat jen prvních dílů a vrátíme se pak jen k staré dobré neděli, kdy jsou všichni normální lidé (rozuměj: já) stejně doma, páč byli v tahu celý víkend.

2. Název
Já vím, že stejný název nesla už minulá řada, ale tehdy to bylo úplně stejně špatně jako teď, tak nechápu, proč u toho zůstávat. Je mi jasné, že tvůrci chtěli vyvolat dojem rovnocennosti obou zemí a nikoho neurazit, ale za tímto účelem zvolili uměle vytvořený patvar (Česko Slovenská Superstar), který popírá hned několik základních gramatických pravidel. Gramaticky přijatelný, logicky správný, a nikoho neutiskující název by měl znít Česko-Slovenská Superstar. Opravdu nechápu, komu by vadila ta pomlčka.

3. Hymna? WTF?
Chápete někdo, proč taková hromada lidí zpívala na castingu do Superstar (!) národní hymnu? Česká hymna je nepochybně krásná, vlastně jedna z nejkrásnějších, ale… je to hymna PROBOHA!

4. Porota
Ne, že by mi vadila. To složení je celkem zajímavé, a vypadá, že by mohlo přinést taky trochu rozruchu. Ale fakt je, že to moc nechápu. Kdekoli na světě se soutěž Superstar nebo Pop Idol koná, bývá v porotě kromě slavných obličejů i někdo, kdo skutečně hýbe showbyznysem zevnitř. Producenti, hudební vydavatelé, atd. Dává to dokonalý smysl, protože ten někdo se dostane do úzkého kontaktu se všemi nadějnými talenty, a těm, kteří jej zaujmou, bez ohledu na to, zda vyhrají či ne, nabídne pomocnou ruku ve formě kontaktů, investice, či společného projektu. A to je výhra sama o sobě. Možná je to tím, že USA nebo Velká Británie jsou tak velké rybníky, že ten náš vypadá proti nim spíš jako kaluž, a tudíž se tam také úspěšně uživí mnohem víc umělců, takže pomocnou ruku pak podávají rádi a bez obav. Ale stejně. Jak komu pomůže Helena Zeťová nebo egocentrický Rytmus?

5. Rodinkářství
No co to bylo, s tím Rytmusovým bráchou? Hezký sympatický kluk, ale ten zpěv se mu moc nepovedl. Netvrdím, že neumí zpívat, ale vybral si podle mě hodně špatný kousek. Eric Benet je pan zpěvák, a když už si zvolil ne úplně lehkou skladbu, tak měl koukat, aby to zazpíval pořádně. Místo toho to bylo celkem o ničem. Ale už i vágnější výkony se v historii soutěže staly vstupenkou do dalšího kola, s výmluvou na charizma či trému, a s nadějí na překvapení. A vůbec by mi nevadilo, kdyby pan bratr taky postoupil, protože by mě docela zajímalo, co předvede příště. Jenže Rytmus to hloupě zabil. Měl držet jazyk za zuby (právě proto, že je to jeho brácha), páč na rozdíl od ostatních nemá objektivní názor (což je pochopitelné, právě proto, že je to jeho brácha) a čekat, až co řeknou ostatní, aby pak nevypadal, jako rodinkář, protože přesně tak vypadal, když řekl, že mu chce dát šanci vlastně jenom proto, že je to jeho brácha…
Jestli nakonec postoupil, se dozvíme za týden.

21.2.2011 1:00

Další testy kosmetiky

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist